Ρωσία: Απευθείας πτήσεις προς κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου με πρώτο επιβάτη τον Ερντογάν

Ρωσία: Απευθείας πτήσεις προς κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου με πρώτο επιβάτη τον Ερντογάν
istockphoto

Απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα ετοιμάζουν Τουρκία και Ρωσία, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα. Η αρχή θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Μιλλιέτ”.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

Η πρώτη πτήση πραγματοποιείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 15 Νοεμβρίου κατά την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ημέρα εγκαινίων του νέου παράνομου αεροδρομίου, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η “Μιλλιέτ” σχολιάζει ότι η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη για το ψευδοκράτος και την Τουρκία και πως θα ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Τατάρ: Πολύ σημαντικό βήμα για αναγνώριση

Άλλωστε και ο Ερσίν Τατάρ θεωρεί πολύ σημαντικό βήμα την έναρξη των απευθείας πτήσεων. Σε δηλώσεις του στην “Μιλλιέτ”, ο Τατάρ είπε ότι «θα το καλωσορίσουμε εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη με τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τδβκ, (ψυεδοκράτος), έτσι αρχίζει η αναγνώριση, το σημαντικό είναι οι οικονομικές κινήσεις».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε, όπως αναφέρει το philenews.com ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ήδη απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο από τη δεκαετία του 1970.  «Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ε/κ αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση, εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν, δεν υπάρχει πρόβλημα λέει, από τη στιγμή που λέει ότι είναι η πολιτική της εταιρείας, αυτό θα συμβεί».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα