Ρωσία: Χαρακτήρισε τη γερμανική Deutsche Welle "ξένο πράκτορα"

Το γραφείο της γερμανικής Deutsche Welle στη Ρωσία
Το γραφείο της γερμανικής Deutsche Welle στη Ρωσία 2022 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO JR/AP PHOTO

Στον κατάλογο των οργανισμών ενημέρωσης που χαρακτηρίζει "ξένους πράκτορες" συμπεριέλαβε το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle η Μόσχα. Τι αλλάζει από εδώ και πέρα στις δημοσιεύσεις της.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι περιέλαβε το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle στον κατάλογο των οργανισμών ενημέρωσης που χαρακτηρίζει "ξένους πράκτορες".

Το μέτρο υποχρεώνει τα "χαρακτηρισμένα" μέσα ενημέρωσης να συνοδεύουν με ειδική σήμανση όλες τις δημοσιεύσεις τους, αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η "τοποθέτηση" της Deutsche Welle στο μητρώο ξένων πρακτόρων μέσων ενημέρωσης σημειώθηκε στις 28 Μαρτίου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας ρωσικής νομοθεσίας και "βάσει των εγγράφων που ελήφθησαν από εξουσιοδοτημένες κρατικές αρχές", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του τμήματος.

Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle έχει αποκλεισθεί από την ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor από τις αρχές του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι διαπιστεύσεις όλων των υπαλλήλων της γερμανικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εταιρείας ακυρώθηκαν και η μετάδοσή της στη Ρωσία απαγορεύτηκε.

Στις 4 Φεβρουαρίου, το γραφείο της DW στη Μόσχα έκλεισε. Αυτό έγινε ως απάντηση στην απαγόρευση της μετάδοσης του καναλιού RT DE στη Γερμανία. Η Μόσχα κινεί επίσης τη διαδικασία για την αναγνώριση της Deutsche Welle ως πράκτορα ξένων μέσων ενημέρωσης, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Γερμανία
SHARE:

24Media Network