Ρωσία: Εκτόξευσε επιτυχώς τον Angara A5

Ρωσία: Εκτόξευσε επιτυχώς τον Angara A5
Ο πύραυλος Angara A5 AP

Μετά από πολλές αναβολές η Ρωσία προχώρησε στην εκτόξευση του βαρέος τύπου διαστημικού πυραύλου-φορέα Angara A5.

Η Ρωσία πραγματοποίησε τη Δευτέρα επιτυχώς την εκτόξευση του βαρέος τύπου διαστημικού πυραύλου-φορέα Angara A5 μετά από ένα χρονικό κενό έξι ετών, στο πλαίσιο ενός διαστημικού προγράμματος το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν έχει μεγάλη σημασία για την εθνική ασφάλεια.

Η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 8.50 το πρωί ώρα Μόσχας και είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται. Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε το 2014 και σκοπός της ήταν να αντικαταστήσει τον βαρέος τύπου πύραυλο φορέα Proton M, ώστε να είναι σε θέση να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο των 20 τόνων στο Διάστημα. Η πλατφόρμα εκτόξευσης του νέου πυραύλου θα εγκαινιασθεί το 2021.

Η εκτόξευση, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos, πραγματοποιήθηκε από το στρατιωτικό κοσμοδρόμιο Πλισέτσκ που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας, στην περιοχή Αρχάγγελσκ.

Eίχε, μάλιστα, καθυστερήσει λόγω τεχνικών θεμάτων, περιλαμβανομένων και ελαττωμάτων στους κινητήρες του, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσαν να τον καταστρέψουν εν πτήσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα