Ρωσία για τις φρικαλεότητες στην Μπούτσα: “Σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου”

Ρωσία για τις φρικαλεότητες στην Μπούτσα: “Σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου”
Πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους της πόλης Μπούτσα AP Photo/Vadim Ghirda

Με καθυστέρηση μίας ημέρας η Ρωσία αρνήθηκε τα πάντα σχετικά με όσα αποκαλύφθηκαν στην Μπούτσα της Ουκρανίας.

H πρώτη επίσημη αντίδραση της Ρωσίας για τις φρικαλεότητες εναντίον αμάχων που αποκαλύφθηκαν στην Μπούτσα της Ουκρανίας ήρθε το απόγευμα της Κυριακής.

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας ισχυρίστηκε ότι “όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το καθεστώς του Κιέβου αποτελούν άλλη μία πρόκληση”.

Τονίζεται επίσης ότι “κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που η πόλη βρισκόταν υπό ρωσική κατοχή ούτε ένας κάτοικος δεν υπέστη βίαιες ενέργειες από το ρωσικό στρατό”.

«Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν πλήρως από την Μπούτσα στις 30 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τις ενώπιος ενωπίω διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία. Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Μπούτσα Ανατόλι Φεντόρουκ επιβεβαίωσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιώτες στην πόλη αλλά δεν ανέφερε καν ότι είχαν πυροβοληθεί ντόπιοι στους δρόμους, με τα χέρια τους δεμένα.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλες οι αποκαλούμενες αποδείξεις εγκλημάτων στην Μπούτσα εμφανίστηκαν μόνο την τέταρτη ημέρα, όταν οι αξιωματικοί της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι οι νεκροί στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δεν έχουν νεκρική ακαμψία, ούτε διακρίνεται αίμα στις πληγές τους. «Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούτσα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τώρα το ποιος πιστεύει αυτούς τους ισχυρισμούς είναι μία διαφορετική ιστορία. Η καταδίκη πάντως της Ρωσίας για τις αποτρόπαιες εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι απόλυτη από την πλευρά της Δύσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα