Δολοφονία στρατιωτικών στη Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν το όνομα του υπεύθυνου για τα καψόνια

Ρώσοι στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου)
Ρώσοι στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου) AP

Οι σχετικές διαδικασίες κινήθηκαν κατά του στρατεύσιμου Ρουστάμ Μουχάτοφ, ενώ τέσσερις ακόμα στρατιώτες έχουν δηλώσει ένοχοι για τα καψόνια.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή το όνομα του υπόπτου για τα καψόνια που είχαν γίνει σε βάρος του στρατεύσιμου Ραμίλ Σαμσουντίνοβ ο οποίος σκότωσε 8 συναδέλφους του στη μονάδα στην οποία υπηρετούσε στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας Vedomosti, η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες κατά του στρατεύσιμου Ρουστάμ Μουχάτοφ.

Στις 17 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι ο Ραμίλ Σαμσουντίνοφ θεωρήθηκε από την δικαιοσύνη θύμα καψονιών στην μονάδα στην οποία υπηρετούσε. Παράλληλα, κατηγορείται για τις δολοφονίες των οκτώ στρατεύσιμων με τους οποίους υπηρετούσε.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος URA.RU επικαλούμενος τον πατέρα του Ραμίλ Σαμσουντίνοφ, τέσσερις ακόμη στρατιώτες έχουν δηλώσει ότι έκαναν καψόνια εις βάρος του. Νωρίτερα ο δικηγόρος του Σαμσουντίνοφ , ο Ρουσλάν Ναγκίεφ, είχε δηλώσει ότι Ρ. Σαμσουντίνοφ παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του.

Ο στρατεύσιμος Ραμίλ Σαμσουντίνοφ, ο οποίος σκότωσε στην μονάδα στην οποία υπηρετούσε στην περιοχή Τσιτά της ρωσικής Άπω Ανατολής στις 25 Οκτωβρίου του 2019 οκτώ άλλους στρατιώτες, σε ανοιχτή του επιστολή, την οποία ανάρτησε χθες στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte oμάδα υποστήριξης προς το πρόσωπό του, ζητά συγγνώμη από τους οικείους των συναδέλφων του που σκότωσε, καταγγέλλοντας την «κόλαση» των καψονιών που βίωσε.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την πράξη του «ακραία» και τονίζει πως δεν μετανιώνει, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς δεν μπορούσε να το σκάσει και να πει κάπου τα παράπονά του, ενώ δεν μπορούσε πλέον να αντέξει τους εξευτελισμούς τους οποίους υφίστατο.

SHARE: