Ρωσία: Πρόστιμο σε κανάλι για “γκέι προπαγάνδα” επειδή έδειξε άνδρες με φορέματα

Ρωσία: Πρόστιμο σε κανάλι για “γκέι προπαγάνδα” επειδή έδειξε άνδρες με φορέματα
Στιγμιότυπο από τη βραδιά instagram @vsrapcom

Πρόστιμο περίπου 12.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ρωσικό μουσικό κανάλι, για την προώθηση "μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ εφήβων".

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο περίπου 12.000 ευρώ στο ρωσικό μουσικό κανάλι “Muz TV”, αφού κρίθηκε ένοχο για προώθηση “μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ εφήβων”.

Σύμφωνα με το RT, η ποινή αυτή είναι η μεγαλύτερη δυνατή που μπορεί να δοθεί σε ένα μέσο για την παράβαση αυτού του ομοφοβικού νόμου.

Το πρόστιμο αφορούσε την προβολή γυμνόστηθων ανδρών, την εμφάνιση ενός beauty blogger, ο οποίος φορούσε ένα μαύρο φόρεμα, αλλά και την εμφάνιση ενός TikToker, ο οποίος φορούσε επίσης φόρεμα.

Η υπηρεσία επιτήρησης των τηλεπικοινωνιών της χώρας, με την ονομασία Roskomnadzor, δήλωσε αρχικά ότι θα εξετάσει την τελετή για “παραβιάσεις” του νόμου για την “προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων”.

Μετά από την έρευνα, η υπηρεσία αποφάσισε ότι το σόου είχε επισημανθεί με περιορισμό ηλικίας 6+ και όχι με το απαιτούμενο 18+, γεγονός που παραβίαζε τον ρωσικό νόμο περί “γκέι προπαγάνδας”.

Οι εμφανίσεις με τους γυμνόστηθους άνδρες και τα “γυναικεία φορέματα” κατέστησαν το σόου ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το δικαστήριο της Μόσχας, το οποίο επέβαλε στο Muz-TV πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ για την προβολή της τελετής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα