Ρωσία: Πρόστιμο στη σύζυγο του Ναβάλνι για συμμετοχή σε διαδηλώσεις

Ρωσία: Πρόστιμο στη σύζυγο του Ναβάλνι για συμμετοχή σε διαδηλώσεις
Αλεξέι Ναβάλνι και Γιούλια Ναβάλνιγια Instagram @yulia_navalnaya

Η Γιούλια Ναβάλνιγια καλείται να πληρώσει το ποσό των 219,5 ευρώ για τη συμμετοχή της στις χθεσινές διαδηλώσεις που δεν είχαν πάρει άδεια από τις αρχές.

Πρόστιμο ύψους 219,5 ευρώ επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στη Γιούλια Ναβάλνιγια, σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, για τη συμμετοχή της την Κυριακή σε διαδηλώσεις που δεν είχαν πάρει άδεια από τις ρωσικές αρχές.

Η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τις κινητοποιήσεις που διεξήχθησαν σε όλη τη Ρωσία με αίτημα την αποφυλάκιση του Ρώσου διαφωνούντα, ενώ συνέλαβε περισσότερα από 5.000 άτομα.

Όπως γράφει το euronews, η Ναβάλνιγια δεν μίλησε στους δημοσιογράφους, ωστόσο σε οικογενειακή φωτογραφία που ανήρτησε στο instagram ζήτησε από τους πολίτες να μην παραμείνουν σιωπηλοί. «Αν παραμείνουμε σιωπηλοί, τότε αύριο θα έρθουν για οποιονδήποτε από εμάς», έγραψε η Ναβάλνιγια και πρόσθεσε: «Ένα φοβισμένο άτομο που κάθεται σε ένα πολυτελές 16όροφο καταφύγιο αποφασίζει για τη μοίρα μας – κάποιους θα φυλακίσει και κάποιους άλλους θα τους δηλητηριάσει. Δεν πρέπει να είναι έτσι. Δεν θα είναι έτσι».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι παραμένει στη φυλακή από τις 17 Ιανουαρίου, οπότε και επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύθηκε για τη φερόμενη δηλητηρίασή του, για την οποία ο ίδιος κατηγορεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα