Ρωσία σε ΕΕ: Μην παρεμβαίνετε στις εκλογές μας

Russian President Vladimir Putin arrives to chair a meeting of the State Council in the Kremlin, in Moscow, Russia, Wednesday, Dec. 27, 2017. (Alexander Nemenov/Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin arrives to chair a meeting of the State Council in the Kremlin, in Moscow, Russia, Wednesday, Dec. 27, 2017. (Alexander Nemenov/Pool Photo via AP) AP

Η Μόσχα προειδοποιεί την ΕΕ να μην παρέμβει στις επικείμενες ρωσικές προεδρικές εκλογές

Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Αλλά Παμφίλοβα απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους ζήτησε να μην προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες μπορούν να ερμηνευθούν ως παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία στην Ρωσία.

Κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής η Παμφίλοβα δήλωσε ότι μετά την άρνηση της Επιτροπής να επιτρέψει στον μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι να θέσει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία «αντέδρασε άμεσα το Στείτ Ντιπάρτμεντ και υπήρξε δήλωση εκ μέρους της εκπροσώπου τύπου της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικής δράσης (EEAS).»

ADVERTISING

Η ουσία των τελευταίων δηλώσεων σύμφωνα με την Παμφίλοβα συνίσταται στο ότι η μη συμμετοχή του Ναβάλνι στις εκλογές «δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς την ύπαρξη πολιτικού πλουραλισμού στην Ρωσία και του δημοκρατικού χαρακτήρα των εκλογών»

Η ίδια διευκρίνισε ότι οι θέσεις της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής θα μεταβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικής δράσης (EEAS) και στο αρμόδιο Γραφείο για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΑΣΕ.

SHARE:

24Media Network