Ρωσία: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος – Νεκρός ο πιλότος

Ρωσία: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος – Νεκρός ο πιλότος
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος su-25 (φωτογραφία αρχείου) Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Μαχητικό αεροσκάφος SU-25 της Ρωσίας συνετρίβη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ύστερα από πολεμική επιχείρηση στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πιλότος σκοτώθηκε.

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-25 συνετρίβη σήμερα, Πέμπτη (23/2), στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με τα αίτια να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι ο πιλότος ήταν ζωντανός όταν πετάχτηκε έξω από το αεροσκάφος. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατό του.

Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος επέστρεφε από επιχείρηση στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι ερευνητές βρίσκονται στο σημείο κοντά στην πόλη Βαλιούκι.

Σημειώνεται ότι η περιοχή Μπέλγκοροντ, συνορεύει με το Χάρκοβο της Ουκρανίας και έχει επανειλημμένα βρεθεί στο στόχαστρο από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα