Ρωσική αστυνομία: Ο Ναβάλνι δεν δηλητηριάσθηκε, ασθένησε λόγω ”παγκρεατίτιδας”

Ρωσική αστυνομία: Ο Ναβάλνι δεν δηλητηριάσθηκε, ασθένησε λόγω ”παγκρεατίτιδας”
Ο Αλεξέι Ναβάλνι AP

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ναβάλνι, δεν δηλητηριάσθηκε αλλά ασθένησε επειδή πάσχει από «παγκρεατίτιδα».

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο κύριος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος διακομίσθηκε στην Γερμανία αφότου έπεσε σε κώμα ευρισκόμενος στην Σιβηρία στις 20 Αυγούστου, πάσχει από «παγκρεατίτιδα», απορρίπτοντας την εκδοχή της δηλητηρίασης.

«Η τελική διάγνωση των γιατρών έγινε με βάση τις βιοχημικές και τοξικολογικές αναλύσεις που έγιναν επανειλημμένα και οι οποίες έδειξαν, διαταραχή μεταβολισμού (κύρια αιτία), χρόνια παγκρεατίτιδα με διαταραχή της εξωκρινούς και ενδοκρινούς λειτουργίας, έξαρση (συνακόλουθη)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η διάγνωση «δηλητηρίαση» δεν επιβεβαιώνεται.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωση του επικαλείται επίσης την σύζυγο του Ναβάλνι, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, είχε αναφέρει τότε ότι «αιτίες της αδιαθεσίας του (Ναβάλνι) μπορεί να είναι η δίαιτα που έκανε για να χάσει βάρος».

Ο Ναβάλνι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, έγραψε ότι τα όσα επικαλείται ότι δήλωσε η σύζυγός του είναι κατασκευασμένα και ότι ποτέ δεν έπασχε από παγκρεατίτιδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ο επικεφαλής της SVR (Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας) Σεργκέι Ναρίσκιν, αναφερόμενος στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι δεν κάνει λόγο για «παγκρεατίτιδα», ούτε για δηλητηρίαση, αλλά ισχυρίζεται ότι για τις μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών ο θάνατος του Ναβάλνι θα τον μετέτρεπε σε ένα «θύμα ανθρωποθυσίας» που θα το χρησιμοποιούσαν «για την αναζωογόνηση του κινήματος διαμαρτυρίας στην Ρωσία».

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τι έχει γίνει η ρωσική νοημοσύνη», έγραψε ο Αλεξέι Ναβάλνι στο Facebook, αποκαλώντας τον Σεργκέι Ναρίσκιν «ανόητο».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα