Ρώσος γκέι καλλιτέχνης απαντά στην αγαπημένη του Αμπράμοβιτς για την "ανθρώπινη" καρέκλα

Ρώσος γκέι καλλιτέχνης απαντά στην αγαπημένη του Αμπράμοβιτς για την "ανθρώπινη" καρέκλα

Η απάντηση για την "ομοφοβική" καρέκλα της Ζούκοβα, ήρθε από Ρώσο ομοφυλόφιλο καλλιτέχνη (Pics)

Η Ντάσα Ζούκοβα, σύντροφος του Αμπράμοβιτς και διευθύντρια του περιοδικού "Garage", είχε την ιδέα να φωτογραφηθεί πάνω σε "ανθρώπινη" καρέκλα - ομοίωμα μιας μαύρης γυναίκας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι επρόκειτο για εικαστική κίνηση και ότι δεν υπήρχαν ρατσιστικά μηνύματα πίσω από τη φωτογράφηση αυτή. Είπε πάντως, πως η επιλογή της ήταν εν τέλει λανθασμένη και ο αντίλογος της προκάλεσε λύπη.

Το γεγονός άλλωστε ότι δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Martin Luther King και επίσημη αργία για τις ΗΠΑ, συντελεί ακόμα περισσότερο στην αστοχία του όλου εγχειρήματος. 

Ο Ρώσος φωτογράφος και ακτιβιστής υπέρ των lgtb δικαιωμάτων Αλεξάντερ Καργκάλτσεβ θεώρησε πως η κίνηση αυτή της Ζούκοβα συνιστά όχι μόνο μια φυλετική επίθεση αλλά και μια ρατσιστική δήλωση απέναντι στις τάξεις, την ισότητα, την διαφορετικότητα του χρώματος και το ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία.

Έτσι αποφάσισε να φωτογραφηθεί σε μια αντίστοιχη πόζα όπου όμως έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι: Εκείνος είναι στο πάτωμα και κάνει την καρέκλα κι ένας μαύρος, γυμνός άνδρας, κάθεται πάνω του.

Ο Ρώσος καλλιτέχνης, έχει εγκαταλείψει την πατρίδα του αντιλαμβανόμενος πως η Ρωσία δεν είναι πια χώρα ελεύθερης έκφρασης και δικαιοσύνης.

Από τη Νέα Υόρκη όπου διαμένει και εργάζεται, δίνει τον δικό του αγώνα για τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Οι δύο επίμαχες φωτογραφίες διαδοχικά:

Ρώσος γκέι καλλιτέχνης απαντά στην αγαπημένη του Αμπράμοβιτς για την
Ρώσος γκέι καλλιτέχνης απαντά στην αγαπημένη του Αμπράμοβιτς για την

Πηγή: Huffington Post

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ρατσισμός στη μόδα: Η σύντροφος του Abramovich φωτογραφήθηκε πάνω σε ομοίωμα μαύρης γυναίκας

SHARE:

24Media Network