Ουγκούρ Σαχίν: Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg ο ιδρυτής της BioNTech

Ουγκούρ Σαχίν: Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg ο ιδρυτής της BioNTech
O Oυγκούρ Σαχίν AP

Ο Τουρκογερμανός επιστήμονας έχει πλέον περιουσία που ανέρχεται στα 7,8 δισ. δολάρια. Είναι κάτοχος του 17% των μετοχών της BioNTech.

O Oυγκούρ Σαχίν, ο επιστήμονας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του mRNA εμβολίου από τη σύμπραξη της BioNTech με την Pfizer βλέπει το όνομά του να φιγουράρει στη Λίστα Δισεκατομμυριούχων της Bloomberg.

O Toυρκογερμανός ογκολόγος και ανοσολόγος έχει προσωπική περιουσία που ανέρχεται πλέον στα 7,8 δις δολάρια, “επίδοση” που τον φέρνει στην 305η θέση της σχετικής λίστας. Είναι μάλιστα ο μόνος Τούρκος που βρίσκεται σ’ αυτήν.

Ο 56χρονος Σαχίν, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία κατέχει το 17% των μετοχών της BioNTech. H μετοχής της εταιρίας, μετά την ανάπτυξη του εμβολίου για την covid-19 παρουσίασε ιλιγγιώδη άνοδο που έφτασε στο 900% οπότε και το μέρισμα του Σαχίν αυξήθηκε αναλόγως.

Την BioNTech ο Σαχίν την ίδρυσε από κοινού με τη γυναίκα του, επίσης γιατρό, Οζλέμ Τουρετσί το 2000 με την υποστήριξη των Γερμανών δισεκατομμυριούχων αδελφών Στρουένκγμαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα