Σάλος από αστείο του πάπα: “Το ουίσκι είναι ο πραγματικός αγιασμός”

Σάλος από αστείο του πάπα: “Το ουίσκι είναι ο πραγματικός αγιασμός”
Ο πάπας Φραγκίσκος AP

Ο ποντίφικας καταγράφηκε, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, να δέχεται ως δώρο ένα μπουκάλι ουίσκι και να το χαρακτηρίζει αγιασμό. Προσπάθειες του Βατικανού να "κοπεί' η επίμαχη σκηνή.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες στο Βατικανό, καθώς σε βίντεο φαίνεται ο πάπας Φραγκίσκος να κρατάει ένα μπουκάλι ουίσκι και να το αποκαλεί “πραγματικό αγιασμό”.

Το βίντεο, όπως ισχυρίζεται η βρετανική Daily Record και αναδημοσιεύουν μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους το Forbes, δείχνει τον ποντίφικα να δέχεται ως δώρο ένα μπουκάλι ουίσκι από μια ομάδα Σκωτσέζων μαθητευόμενων ιερέων, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Βατικανό, πέρσι.

Οι εικόνες απαθανατίστηκαν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, με φήμες να θέλουν το Βατικανό να επέμεινε να κοπεί το επίμαχο στιγμιότυπο, πριν την προβολή του την Κυριακή (19/04).

“Ήταν πολύ προσγειωμένος μαζί τους και όταν του έδωσαν το μπουκάλι, αντί να το δώσει απλά στον βοηθό του -όπως κάνει συνήθως με τα δώρα-, το σήκωσε ψηλά και είπε: Αυτός είναι ο πραγματικός αγιασμός” ανέφερε ο σκηνοθέτης. Και πρόσθεσε: “«Μειδίασε και στ’ αλήθεια μ’ αυτόν τον τρόπο έσπασε ο πάγος με τους μαθητευόμενους ιερείς κι όλους τους άλλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα