Σάλος από δήλωση ευρωβουλευτή: Φυσικά και οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα

Σάλος από δήλωση ευρωβουλευτή: Φυσικά και οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα
Janusz Korwin-Mikke, leader of the far right and eurosceptic Congress of the New Right Wing party gestures as he casts his ballot at a polling station during the European Parliament elections in Jozefow, near in Warsaw, Poland, Sunday, May 25, 2014. (AP Photo/Alik Keplicz) AP

Σάλος στην ευρωβουλή από τις προκλητικές δηλώσεις Πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτή. Σε εξέλιξη έρευνα για "σεξιστικά σχόλια"

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε Πολωνός ακροδεξιός ευρωβουλευτής, ο οποίος σε συνεδρίαση της ευρωβουλής είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, επειδή είναι πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες.

“Φυσικά και οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν λιγότερα από τους άνδρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, μικρότερες σε μέγεθος και λιγότερο ευφυείς. Πρέπει να κερδίζουν λιγότερα, αυτό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο 74χρονος Γιάνους Κόρβιν-Μίκε.

Ακολούθησαν παράπονα και καταγγελίες από άλλους ευρωβουλευτές, με τον επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να ανακοινώνει την Παρασκευή ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα “σεξιστικά σχόλια” που έγιναν και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή προστίμου ή παύση των καθηκόντων του εν λόγω πολιτικού.

Ο Κόρβιν-Μίκε μάλιστα έκανε τα επίμαχα σχόλια ενώ διέκοψε μία Ισπανίδα ευρωβουλευτή την ώρα της ομιλίας της. Αρχικά έκανε επισημάνσεις για τις γυναίκες στον αθλητισμό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: “Ξέρετε πόσες γυναίκες είναι μέσα στους 100 καλύτερους σκακιστές; Θα σας πω εγώ…Καμία”. Η Ισπανίδα ευρωβουλευτές απάντησε: “Σύμφωνα με αυτά που λες…εγώ δεν έχω δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ. Νομίζω ότι πρέπει να υπερασπιστώ τις Ευρωπαίες απέναντι σε άνδρες σαν εσένα”.

Να σημειωθεί ότι ο Κόρβιν-Μίκε έχει βεβαρυμένο παρελθόν σε προκλητικές δηλώσεις, καθώς έχει πει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ “δεν γνώριζε για την εξόντωση των Εβραίων” ενώ έχει αποκαλέσει τους πρόσφυγες “ανθρώπινα σκουπίδια” και έχει χρησιμοποιήσει ρατσιστικούς όρους για να αναφερθεί σε μαύρους Αμερικανούς. Μάλιστα για τα σχόλιά του για το Ολοκαύτωμα, είχε υποστεί κυρώσεις από την ολομέλεια της ΕΕ.

(Πηγή: France24, φωτό: AP Images / Alik Keplicz)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα