Σάλος στη Γερμανία για την άσεμνη χειρονομία του Στάινμπρουκ

Σάλος στη Γερμανία για την άσεμνη χειρονομία του Στάινμπρουκ

Το τεύχος δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια των Γερμανών αναγνωστών, αλλά ήδη συζητιέται έντονα. Δεν είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο η φωτογραφία ενός πολιτικού στο εξώφυλλο με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο.

Μια φωτογραφία του Πέερ Στάινμπρουκ, του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου για την καγκελαρία ο οποίος είναι ο κύριος αντίπαλος της Άγγελας Μέρκελ στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, στην οποία απαθανατίζεται ενώ κάνει μια άσεμνη χειρονομία προκάλεσε επικρίσεις από μέρους πολιτικών του αντιπάλων.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung  κυκλοφορεί με τη φωτογραφία αυτή του 66χρονου Στάινμπρουκ στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού της για το σαββατοκύριακο.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, πρώην υπουργός Οικονομικών, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του ενός χεριού του στο πλαίσιο μιας «παιγνιώδους» συνέντευξης, στην οποία κλήθηκε να δίνει απαντήσεις με παντομίμα, όχι φραστικά. Η χειρονομία θεωρείται ιδιαίτερα χυδαία στη Γερμανία, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Έδωσε την «απάντηση» αυτή ερωτηθείς αν θεωρεί πως του αξίζουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όπως το προσωνύμιο "Πεερλουσκόνι", το οποίο παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Συνεργάτες του Στάινμπρουκ είπαν ότι ενέκρινε την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), καταδίκασε αυτή τη χειρονομία, λέγοντας ότι αντενδείκνυται απολύτως "να την κάνει ένας υποψήφιος καγκελάριος".

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network