Ιταλία: Μητέρα άφησε βρέφος μόνο για να ζήσει τον έρωτά της – Το μωρό πέθανε από ασιτία

Ιταλία: Μητέρα άφησε βρέφος μόνο για να ζήσει τον έρωτά της – Το μωρό πέθανε από ασιτία
Η Αλέσια Πιφέρι ήξερε πως το μωρό της μπορεί να πεθάνει, όταν το άφησε σχεδόν για μια εβδομάδα μόνο, αλλά ήθελε να δει αν έχει μέλλον η σχέση της. Facebook

Η 37χρονη Αλέσια Πιφέρι άφησε την 18 μηνών κόρη της, Ντιάνα μόνη για 6 ημέρες. Το μωρό πέθανε από ασιτία. Εκκρεμούν οι αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχαν χορηγηθεί ηρεμιστικά. Τι είχε να πει η μάνα.

Η Αλέσια Πιφέρι άφησε το 18 μηνών μωρό της για έξι ημέρες, μόνο στο σπίτι, για να ζήσει τον έρωτα της. Η μικρή Ντιάνα πέθανε από λιμοκτονία. Εκκρεμούν οι αιματολογικές εξετάσεις (θα βγουν το Σεπτέμβριο) για να διαπιστωθεί αν έπαιξαν ρόλο και τα ηρεμιστικά που βρέθηκαν δίπλα στο βρέφος.

Όπως γράφει η Il Giorno από τη φυλακή (αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 20 χρόνια έως ισόβια) το μόνο αίτημα που έχει η 37χρονη είναι να τη βοηθήσουν να μιλήσει με σύντροφο της “που με αποφεύγει και δεν απαντάει στις κλήσεις μου”. Όχι, το έγκλημα της δεν την απασχολεί ιδιαίτερα, ούτε ότι ο δικαστής αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση -δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης έως την εκδίκαση.

Τα μπουκάλια με το γάλα και τα ηρεμιστικά

Tην Τετάρτη 20/7 η Ντιάνα, ένα βρέφος 18 μηνών βρέθηκε νεκρό, στο σπίτι που ζούσε, στο Μιλάνο. Ήταν στην κούνια της. Δίπλα στη σορό υπήρχε ένα άδειο μπουκάλι και ένα ακόμα, μισοάδειο, με βενζοδιαζεπίνες (βλ. ηρεμιστικά, αγχολυτικά).

Διαπιστώθηκε πως η μητέρα του μωρού, το είχε αφήσει μόνο για έξι ημέρες, προκειμένου να επισκεφτεί τον σύντροφο της στο Μπέργκαμο “γιατί όπως μου είπε, ήθελε να νιώθει ελεύθερη”. Δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν ήξερε καν πως έχει κόρη.

Όταν η Αλέσια Πιφέρι επέστρεψε, διαπίστωσε πως η κόρη της είναι νεκρή. Ζήτησε βοήθεια από μια γειτόνισσα που κάλεσε την αστυνομία. Σύντομα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ασυνέπειες μεταξύ όσων είπε αρχικά η 37χρονη γυναίκα πως είχε συμβεί και αυτά που ‘μαρτυρούσε’ το πτώμα: η Ντιάνα είχε πεθάνει από ασιτία.

Οι αρχές κάλεσαν την -άνεργη- Αλέσια για ανάκριση. Ήταν ανεξήγητα διαυγής, συγκροτημένη και αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Δεν έκλαψε ποτέ. Ούτε καν δάκρυσε.

Αποκάλυψε πως πριν φύγει για το Μπέργκαμο την Πέμπτη 13/7, είχε κάνει μπάνιο την κόρη της, της άλλαξε πάνα και την έβαλε στην κούνια, δίνοντας της ένα μπουκάλι με γάλα.

Είπε πως τις έξι ημέρες της απουσίας της, επισκέφτηκε κάποιες φορές το Μιλάνο, συνοδεύοντας τον φίλο της σε κάποια επαγγελματικά ραντεβού που είχε, χωρίς όμως να πάει στο σπίτι να δει το παιδί. Ο φίλος της κατέθεσε ότι η Αλέσια του είχε πει πως η Ντιάνα ήταν με τη θεία της, διακοπές.

Ομολόγησε πως είχε πλήρη επίγνωση των σοβαρών συνεπειών που υπήρχαν από την αμέλεια της, ενώ αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που άφησε μόνο το βρέφος. Τις προηγούμενες είχε αρκεστεί -όπως είπε- σε ένα σαββατοκύριακο “και έλεγε στον σύντροφο της πως είχε προσλάβει babysitter. Η ‘Γιασμίν’ όμως, δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο”.

Κατά την ανάκριση διαπιστώθηκε πως δεν είχε πρόβλημα με ναρκωτικές ουσίες, εν τούτοις φάνηκε να έχει θέματα με τη ψυχραιμία της και δη όταν την αμφισβητούσαν για όσα έλεγε.

Αναφερόταν στην κόρη της σαν να ήταν βάρος που έπρεπε να ξεφορτωθεί και κλεινόταν στον εαυτό της, αφότου παραδεχόταν πως δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πρόθυμη να γίνει μητέρα.

Η γειτόνισσα από την οποία ζήτησε βοήθεια την ημέρα που βρήκε το μωράκι της νεκρό κατέθεσε ότι “έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε ‘είμαι καλή μητέρα. Δεν είμαι εγκληματίας’”.

Έως ότου ολοκληρωθεί η νεκροψία, η Αλέσια κρατείτο στη φυλακή και οι έρευνες συνεχίζονταν. Δεδομένου ότι ουδείς εκ των γειτόνων άκουσε το μωρό να κλαίει, η επικρατούσα θεωρία ήταν πως η ‘μάνα’ είχε δώσει ηρεμιστικά στην κόρη της -χωρίς να αποκλείεται η ουσία αυτή να έπαιξε ρόλο στο θάνατο της. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει γνωστό έως το Σεπτέμβριο. Έως τότε η Αλέσια θα παραμείνει στη φυλακή.

Ο ιατροδικαστής ενημέρωσε πως το μωρό πέθανε από πείνα και ο ανακριτής διέταξε την κράτηση της Αλέσια για ανθρωποκτονία από αμέλεια για ‘μάταιους λόγους’. Δεν έχει αναγνωριστεί πως ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα -εκκρεμούν οι αιματολογικές εξετάσεις. Όταν ξαναρώτησαν την 37χρονη γιατί άφησε μόνο το κοριτσάκι της για έξι ημέρες, απάντησε το εξής:

“’Ήθελα να διαπιστώσω αν θα έχω μέλλον με τον σύντροφο μου. Για αυτό σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να μη φύγω καθόλου από το πλευρό του σε αυτό το διάστημα, μολονότι φοβόμουν πως η Ντιάνα θα αρρωστήσει βαριά ή ακόμα και θα πεθάνει -κάτι που δεν ήταν στόχος μου”.

Ο εισαγγελέας τη χαρακτήρισε ‘επικίνδυνο άτομο, ικανό να διαπράξει θηριωδίες’, το οποίο δεν έχει “ηθικές αναστολές” να διασκεδάσει και να ζήσει τη σχέση της, “αφήνοντας ένα βρέφος μόνο, για σχεδόν επτά ημέρες”.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την Αλέσια δήλωσε ότι “από φόβο και υπερηφάνεια δεν ήθελε να ζητήσει τη βοήθεια της αδελφής της που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή, να πάει στο διαμέρισμα και να βοηθήσει το μωρό”.  Προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει το χαρτί της ψυχικής υγείας, με το δικαστή να το απορρίπτει. Άγνοια εν τω μεταξύ, για τα αίσχη της 37χρονης δήλωσε και η μητέρα της,που συντηρούσε την κόρη και την εγγονή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα