Σάλος στο Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου παραβίασε το lockdown για να κουρευτεί

Σάλος στο Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου παραβίασε το lockdown για να κουρευτεί
Η Σάρα Νετανιάχου σε εκδήλωση τον Ιούνιο του 2018 AP

Το φρεσκάρισμα στο μαλλί της συζύγου του Ισραηλινού πρωθυπουργού έγινε για εμφάνισή της σε βίντεο για τον κορονοϊό, κάτι που δικαιολογούσε την κίνησή της να παραβιάσει το lockdown, σύμφωνα με το περιβάλλον της.

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο Ισραήλ η κίνηση της συζύγου του πρωθυπουργού της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Σάρα να καλέσει στην οικία τους μια κομμώτρια προκειμένου να κουρευτεί. Αυτό ενώ το Ισραήλ είναι σε lockdown λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, που επικαλούνται την εφημερίδα Yedioth Ahronoth, το φρεσκάρισμα στο μαλλί της Νετανιάχου έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, παραμονή της εβραϊκής γιορτής του Σουκότ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι βάσει νόμου, το πρόστιμο για την παρουσία ενός ατόμου σε ξένο σπίτι είναι 500 νέα σεκέλ (124 ευρώ), αν και επιβάλλεται στον επισκέπτη και όχι στον οικοδεσπότη.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της Σάρα Νετανιάχου δήλωσαν ότι πίστευε ότι το κούρεμα, το οποίο πληρώνουν οι φορολογούμενοι, επιτρεπόταν γιατί ήταν για εμφάνιση σε ενημερωτικό βίντεο. Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια του lockdown, να φροντίζει για τον καλλωπισμό του λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του, ωστόσο η σύζυγός του δεν είναι στην ίδια κατηγορία.

“Η Σάρα Νετανιάχου συμμορφώνεται αυστηρά με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έχει φύγει από το σπίτι και διαχειρίζεται την εργασίας της ως παιδοψυχολόγος κυρίως μέσω συναντήσεων Zoom και τηλεφωνικών κλήσεων”, ανέφεραν οι πηγές στο ΜΜΕ.

“Πριν από τις διακοπές του Σουκότ, η κ. Νετανιάχου μαγνητοσκόπησε ένα ενημερωτικό βίντεο για τον κόσμο ,στο οποίο κάλεσε όλους να φορούν μάσκες. Δεδομένου ότι είναι μια προσωπικότητα με επιρροή και αυτό ήταν ένα ενημερωτικό βίντεο στην υπηρεσία του κοινού, υπέθεσε ότι της επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μιας κομμώτριας”.

Τόσο αυτή όσο και η κομμώτρια φορούσαν μάσκες και γάντια, αναφέρει η δήλωση, προσθέτοντας ότι “ζήτησε ακόμη και από την κομμώτρια να αποφύγει τη συζήτηση”.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό, είχε τον χειρότερο καθημερινό αριθμό μολύνσεων στον κόσμο κατά κεφαλήν την περασμένη εβδομάδα καθώς ξεπέρασε τις ΗΠΑ για πρώτη φορά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα