Σαουδική Αραβία: Τα ανύπαντρα ζευγάρια τουριστών μπορούν πλέον να μένουν στα ξενοδοχεία

Σαουδική Αραβία: Τα ανύπαντρα ζευγάρια τουριστών μπορούν πλέον να μένουν στα ξενοδοχεία
123RF

Εγκύκλιος που απευθύνεται στα ξενοδοχειακά ιδρύματα και η οποία δημοσιοποιήθηκε από την Αρχή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς στον λογαριασμό της στο Twitter, επιτρέπει επίσης να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και γυναίκες που είναι μόνες.

Τα ανύπανδρα ξένα ζευγάρια μπορούν πλέον να νοικιάσουν ένα δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του υπερσυντηρητικού βασιλείου, μερικές ημέρες αφότου ανακοινώθηκε πως άρχισαν να εκδίδονται τουριστικές βίζες.

Εγκύκλιος που απευθύνεται στα ξενδοχειακά ιδρύματα και η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Αρχή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς στον λογαριασμό της στο Twitter, επιτρέπει επίσης να νοικιάζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και γυναίκες που είναι μόνες.

Κατά το παρελθόν, τα ζευγάρια που ήθελαν να πάνε στο ξενοδοχείο έπρεπε να αποδεικνύουν πως είναι παντρεμένα.

«Αυτό δεν απαιτείται πλέον από τους τουρίστες», αναφέρεται στην εγκύκλιο, στην οποία προστίθεται πως οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας έχουν επίσης τη δυνατότητα να νοικιάζουν μόνες δωμάτιο ξενοδοχείου με επίδειξη μιας ταυτότητας.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου πως αρχίζει για πρώτη φορά να χορηγεί τουριστικές βίζες, ανοίγοντας τις πόρτες της στους τουρίστες με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων της, που προς το παρόν εξαρτώνται πλήρως από το πετρέλαιο.

Μέχρι τώρα, το βασίλειο χορηγούσε βίζα μόνο στους μουσουλμάνους προσκυνητές, τους μετανάστες και, εδώ και λίγο καιρό, στους θεατές αθλητικών συναντήσεων ή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι ένας από τους κύριους άξονες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος «Όραμα 2030» του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το οποίο έχει στόχο να προετοιμάσει τη μεγαλύτερη αραβική οικονομία για μια μεταπετρελαϊκή εποχή.

Βίζες θα χορηγούνται ηλεκτρονικά καθώς και κατά την άφιξη στο βασίλειο στους πολίτες 49 χωρών, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι αρχές προειδοποίησαν πάντως ότι οι τουρίστες που παραβιάζουν «τη δημόσια αιδώ», κυρίως με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους, θα είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα