Σαουδική Αραβία: Νεύμα στήριξης στη Ρωσία

Σαουδική Αραβία: Νεύμα στήριξης στη Ρωσία
Ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας AP

Η Ρωσία μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας όπως αυτή εκφράστηκε την Κυριακή επισήμως.

Μπορεί η Ρωσία να έχει απέναντί της σχεδόν το σύνολο της Δύσης από τη στιγμή που αποφάσισε να εισβάλλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο η Ανατολή αποτελεί διαφορετική υπόθεση.

Την Κυριακή ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σάλμαν, υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι η χώρα του σχεδιάζει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη συνεργασία της με τη Ρωσία στο πλαίσιο του OΠΕΚ+.

Τόνισε, δε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στους Financial Times ότι “ο κόσμος θα πρέπει να εκτιμήσει τη συμμαχίας των παραγωγών χωρών”.

Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που ναι μεν βρίσκονται εκτός ΟΠΕΚ αλλά συμμετέχει μαζί με άλλες εννιά στον ΟΠΕΚ+ ο οποίος έχει ως διακηρυγμένο στόχο “τον καλύτερο συντονισμό των πετρελαιοπαραγωγών χωρών” με κύριο στόχο της σταθεροποίηση των τιμών παγκοσμίως.

Η Σαουδική Αραβία, σε μία κρίσιμη στιγμή, δηλώνει ότι δεν είναι έτοιμη να συμβάλλει στην απομόνωση της Ρωσίας. Αντίθετα, παίρνει το ρίσκο να κλιμακώσει την ένταση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ οι οποίες, λόγω της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και της πρόθεσης των ΗΠΑ να αναβιώσουν τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, δοκιμάζονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα