Σαρδηνία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ για όσους κλέβουν άμμο απο τις παραλίες

Σαρδηνία: Πρόστιμο 3.000 ευρώ για όσους κλέβουν άμμο απο τις παραλίες
SHUTTERSTOCK

Βαριά τα πρόστιμα για τους επισκέπτες της Σαρδηνίας που φεύγοντας απο τις παραλίες παίρνουν μαζί τους άμμο, βότσαλα και κοχύλια.

Αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν και τις 3.000 ευρώ βρίσκονται οι "κλέφτες" άμμου από τις παραλίες της Σαρδηνίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ που επικαλούνται τις αρχές του νησιού, 41 άτομα πήραν μαζί τους περίπου 100 κιλά άμμου και κοχυλιών από παραλίες σε ξεχωριστά περιστατικά.

Η φημισμένη λευκή άμμος της Σαρδηνίας είναι πολύτιμη στο νησί και απαγορεύεται αυστηρά να απομακρύνεται, με νόμο που ισχύει από το 2017.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται μπορεί να ειναι βαριά, αλλά για χρόνια οι νησιώτες διαμαρτύρονται για την κλοπή άμμου, βοτσάλων και κοχυλιών.  Οι τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίοι αλλά και Ιταλοί παίρνουν μαζί τους άμμο ως αναμνηστικό των διακοπών τους ή για να την πουλήσουν μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο των ερευνών η αστυνομία παρακολουθεί αεροδρόμια και λιμάνια, ενώ ψάχνει και σε ιστότοπους για παράνομες πωλήσεις. Οι τουρίστες που επιχείρησαν να φύγουν από το νησί πιάστηκαν κατά τη διάρκεια τελωνειακών ελέγχων.

Η αστυνομία είπε ότι έχει ήδη εισπράξει πρόστιμα περίπου 13.000 ευρώ φέτος, προσθέτοντας ότι τα κατασχεθέντα αντικείμενα επιστρέφονταν στις περιοχές από τις οποίες αφαιρέθηκαν, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE:

24Media Network