Σε αδιέξοδο Βρετανοί που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό μετά το Brexit

Σε αδιέξοδο Βρετανοί που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό μετά το Brexit
shutterstock

Καθυστερήσεις στην έκδοση visa, κρατούν σε αναμονή χιλιάδες Βρετανούς φοιτητές που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για σπουδές.

Χιλιάδες νέοι από τη Βρετανία, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να εκδώσουν θεωρήσεις εισόδου μετά το Brexit. Οι Βρετανοί φοιτητές που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για σπουδές, βλέπουν πως η έκδοση visa τους, αργεί και πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να αλλάξουν μέχρι και ήπειρο προκειμένου να αποκτήσουν visa.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε από την Ισπανία, η οποία δέχθηκε χιλιάδες αιτήσεις από βρετανούς που θέλουν είτε να σπουδάσουν είτε να εργαστούν στη χώρα, να καθιερώσει μια ταχύτερη διαδικασία θεώρησης σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου επικοινώνησε με Ισπανούς ομολόγους, εξ ονόματος των Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου, για να συζητήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί φοιτητές ώστε να εκδώσουν visa.

Η Ισπανία ωστόσο, απέρριψε το αίτημα για ταχύτερη διαδικασία θεώρησης, τονίζοντας πως οι Βρετανοί που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στην Ισπανία θα πρέπει να ελέγξουν ότι διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα, ώστε να αποφύγουν τις καθυστερήσεις, ενώ πρότειναν πως τα Πανεπιστήμια θα μπορούσαν να συγκεντρώνουν τις αιτήσεις των σπουδαστών και να τις υποβάλλουν μαζικά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι χώρες που ανέφεραν οι Βρετανοί πως καθυστερούν στην έκδοση visa είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες και η Γαλλία. Ωστόσο, μέχρι τώρα οι περισσότερες καταγγελίες σπουδαστών αφορούν την Ισπανία.

Η απάντηση της Ισπανίας ήρθε από τον εκπρόσωπο του Ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος επεσήμανε πως οι περισσότερες αιτήσεις έφθασαν ετεροχρονισμένα από την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει η Πρεσβεία.

Το προξενείο της Ισπανίας στο Λονδίνο, ανέφερε πως οι καθυστερήσεις ήταν και αποτέλεσμα των συχνών ακυρώσεων στα ραντεβού από τους φοιτητές, ενώ πολλές αιτήσεις που έφθαναν στα χέρια τους ήταν είτε μη ολοκληρωμένες είτε είχαν λάθη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα