Σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, υποβλήθηκε ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, υποβλήθηκε ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς της Ισπανίας. Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, υποβλήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, την Παρασκευή το βράδυ στη Μαδρίτη. "Η επέμβαση, η οποία διήρκεσε 90 λεπτά, πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία και ήταν απόλυτα επιτυχημένη", ανακοινώθηκε από τον βασιλικό οίκο της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, "υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα στο αριστερό ισχίο, η οποία κατέστησε αναγκαία την επέμβαση", ανακοίνωσε επίσης το παλάτι.

Η διάρκεια της νοσηλείας, του Χουάν Κάρλος κατά την οποία θα υπάρχει καθημερινή ιατρική ενημέρωση, δεν έχει διευκρινιστεί. Αυτή είναι η έκτη επέμβαση σε διάστημα δύο χρόνων για τον 74χρονο μονάρχη.

Ο Χουάν Κάρλος έχει ήδη υποβληθεί σε άλλες δύο επεμβάσεις στο άλλο ισχίο, ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε κατά τη διάρκεια κυνηγιού ελεφάντων, στην Μποτσουάνα.

Γι' αυτό το πανάκριβο ταξίδι, ο Χουάν Κάρλος είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ισπανία, γεγονός που τον ανάγκασε, την ημέρα της εξόδου του από το νοσοκομείο, σε μια πρωτοφανή κίνηση δημόσιας συγγνώμης.

Ο Χουάν Κάρλος ανέβηκε στο θρόνο το 1975, δύο ημέρες μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, και έκτοτε χαίρει μεγάλης δημοτικότητας μεταξύ των Ισπανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έπεσε ο Χουάν Κάρλος... αυτοκρατορικά

Το σαφάρι του Χουάν Κάρλος

SHARE: