Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

Σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Βατικανό θα τεθεί ο πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου. Αναμένεται να του δοθεί χάρη από τον ποντίφικα

Δικαστήριο του Βατικανού έκρινε νωρίτερα το Σάββατο τον πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου ένοχο για την κλοπή απόρρητων εγγράφων και τον καταδίκασε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικά στοιχεία.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον πρώην μπάτλερ την καταβολή των δικαστικών εξόδων.

Η δικηγόρος του, Κριστιάνα Αρου, είπε ότι ο εισαγγελέας του Βατικανού συμφώνησε με τον όρο, θέση του σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρώην μπάτλερ Πάολο Γκαμπριέλε θα έπρεπε να μεταφερθεί σε ιταλική φυλακή καθώς το Βατικανό δεν διαθέτει χώρους κράτησης.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του ύστερα από συνεδρίαση δυόμιση ωρών κατά την τελευταία ημέρα της δίκης του Πάολο Γκαμπριέλε. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει νωρίτερα την επιβολή τριετούς ποινής φυλάκισης, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης είχε ζητήσει την αθώωση του Γκαμπριέλε.

Στην τελική του κατάθεση ο Γκαμπριέλε δήλωσε ανέκφραστος στο δικαστήριο ότι ενήργησε αποκλειστικά και μόνο από "βαθιά" αγάπη προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τον πάπα για τον οποίο εργαζόταν.

Ο 46χρονος άντρας κατηγορείται για κλοπή προσωπικών απόρρητων εγγράφων του Ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Γκαμπριέλε ισχυρίστηκε στην αρχή ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» τη διαφθορά στην έδρα της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας και ότι ενήργησε επειδή είδε «κακό και διαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία» και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες, «αφού ο Πάπας δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος».

Το περιεχόμενο των εγγράφων υποδείκνυαν ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατων κλιμακίων της Εκκλησίας ως προς την εξουσία.

SHARE:

24Media Network