Σε εξέλιξη η “εκλογική” διαδικασία στα Κατεχόμενα- Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι

Σε εξέλιξη η “εκλογική” διαδικασία στα Κατεχόμενα- Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι
Εκλογές στα κατεχόμενα στην Κύπρο AP

Συνεχίζεται η "εκλογική" διαδικασία στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου. Οι Τουρκοκύπριοι ψηφίζουν τον νέο τους ηγέτη. Οι κάλπες κλείνουν στις 18:00 το απόγευμα.

Ομαλά εξελίσσεται η “εκλογική” διαδικασία στα κατεχόμενα, με τους Τουρκοκύπριους να προσέρχονται στις κάλπες κάτω από αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να εκλέξουν το νέο τους ηγέτη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του ο νυν ηγέτης των Τ/κ και ανεξάρτητος υποψήφιος Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι «οι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα εδώ και χρόνια. Αυτή η επιλογή δεν είναι προσωπική αλλά μελλοντική. Ας μην καθίσουμε στο σπίτι μας, ας χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας ακούγοντας την εσωτερική μας φωνή».

Από την πλευρά του ο συνυποψήφιος για την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «ο λαός μας θα ακούσει τη σωστή φωνή. Ελπίζω ότι η σωστή βούληση θα βγει από την κάλπη για το μέλλον μας», είπε.

«Αφήσαμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη εκλογική περίοδο» ανέφερε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουμάν, ενώ ο Κουντρέτ Οζερσάι, ανεξάρτητος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό πριν από λίγες ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα των Βαρωσίων, κάλεσε τους Τ/κ να συμμετάσχουν στη διαδικασία ενώ σημείωσε πως σήμερα γίνεται ένα πολύ καλό ξεκίνημα για ένα λαμπρό μέλλον. Ο Σερντάρ Ντενκτάς από το Δημοκρατικό Κόμμα, γιος του Ραούφ Ντενκτάς, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Μέχρι τις 11.30 το πρωί ψήφισαν 17% στη Λευκωσία, 14,35% στην χερσόνησο της Καρπασίας (Τρίκωμο), 12,23% στην Αμμόχωστο, 12,1% στη Λεύκα, 1,4% στην Μόρφου και 9,6% στην Κερύνεια.

Οι κάλπες κλείνουν στις 18:00 το απόγευμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα