Σειρήνες στο Τελ Αβίβ: Πυραυλική επίθεση από τη Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Ρουκέτες εκτοξεύονται προς το Ισραήλ από τη Χαμάς (φωτογραφία αρχείου)
Rockets are fired toward IsraeΡουκέτες εκτοξεύονται προς το Ισραήλ από τη Χαμάς (φωτογραφία αρχείου)l (AP Photo/Fatima Shbair)

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εξαπέλυσε “μεγάλη πυραυλική” επίθεση στο Τελ Αβίβ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε “μεγάλη πυραυλική” επίθεση σήμερα στο Τελ Αβίβ, όπου ο ισραηλινός στρατός σήμανε σειρήνες προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, δήλωσε ότι τουλάχιστον οκτώ ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το κέντρο της χώρας από τη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι δυνάμεις του εμπλέκονται σε σκληρές μάχες με παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες.

Ο στρατός ισχυρίστηκε ότι «μερικοί από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν» και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι είδε ρουκέτες να εκτοξεύονται από τη Ράφα.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση στο κανάλι τους στο Telegram, οι Ταξιαρχίες ανακοίνωσαν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν ως απάντηση στις “σιωνιστικές σφαγές εναντίον αμάχων”, όπως τις αποκάλεσαν.

Το δίκτυο Al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σειρήνες προειδοποίησης για ρουκέτες δεν είχαν ακουστεί στο Τελ Αβίβ τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η Magen David Adom αναφέρει ότι εκτός από ένα άτομο που τραυματίστηκε ελαφρά αφού έπεσε ενώ έτρεχε προς ένα καταφύγιο δεν υπάρχουν τραυματισμοί από την επίθεση.

Η επίθεση αυτή σηματοδοτεί ότι η ισλαμιστική οργάνωση εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς παρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται εδώ και πάνω από επτά μήνες από αέρος και εδάφους με καταστροφικά αποτελέσματα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα