Σεισμός στην Τουρκία: Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Σεισμός στην Τουρκία: Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία 2023 Khalil Hamra/AP Photo

Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Τουρκίας και της Συρίας που ζουν μία από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία στέκονται ξένες κυβερνήσεις, οργανώσεις, δήμοι και εθελοντές. Δείτε πώς μπορείτε να συνδράμετε.

Η Τουρκία και η Συρία πενθούν και η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε ξημερώματα της Δευτέρας (06/02) τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία σκορπίζοντας τον θάνατο.

Ήδη από τις πρώτες ώρες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με τις ξένες κυβερνήσεις, τις οργανώσεις και τους εθελοντές να ανακοινώνουν τις πρωτοβουλίες τους και να στέκονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού.

Αρχικά, ο Προεδρικός Οργανισμός Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως μετά από μεγάλη ζήτηση των πολιτών να στηρίξουν τα έργα που εκτελούνται στις επαρχίες που επλήγησαν από το σεισμό, όσοι θέλουν να βοηθήσουν εντός της χώρας μπορούν να στείλουν SMS (με κόστος 20 λίρες) στο 1866 πληκτρολογώντας τη λέξη «DEPREM» ή μπορούν να κάνουν δωρεά μέσω αριθμών τραπεζικών λογαριασμών.

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που καλεί για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

“Οργανώνουμε τώρα την Αλληλεγγύη – Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται άμεσα τα εξής υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανζαπλάστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Ο κάθε Σύλλογος να ορίσει ώρες παράδοσης και να δημιουργήσει συγκεκριμένο σημείο-χώρο για να γίνει η συγκέντρωση των ειδών.

Να μην μείνει κανείς μόνος του! Οργανώνουμε Τώρα την Αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας. Όπως και τις τόσες φορές που η χώρα μας επλήγη από καταστροφές, η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των Φοιτητικών Συλλόγων και των Εργατικών Συνδικάτων αποτέλεσε το αποκούμπι, την ασπίδα προστασίας του κάθε θύματος.Έτσι κάνουμε και τώρα. Μόνο ο λαός σώζει το λαό!“, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ.

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας αναλαμβάνει και ο δήμος Θεσσαλονίκης. “Παρακολουθούμε με οδύνη τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Τουρκία και τη Συρία. Η σκέψη μας είναι σε όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την τεράστια καταστροφή. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του και προετοιμάζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου καθ’ όλο το 24ωρο και σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
  • Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια
  • Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
  • Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα
  • Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
  • Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, οι φορείς ή οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Βασίλη Μωυσίδη στο τηλέφωνο 6955511547.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2313 317.611 (τις καθημερινές έως τις 15.00) και 2313 317.777 (όλο το 24ωρο).

Τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας ανακοίνωσε ο δήμος Λαυρεωτικής.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη (7/2) και θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο δημαρχείο Λαυρίου, στο παλαιό Δημαρχείο Κερατέας και στα Γραφεία Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης των Λαών, πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου.

Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, δηλαδή όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμοί, βρεφικές πάνες, κουβέρτες, είδη ρουχισμού, είδη ατομικής υγιεινής και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Καλούμε όλους τους δημότες να δείξουν για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη τους, με μια πράξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας“, αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία όπως αναφέρει το SPORT 24, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Η Ομοσπονδία ενημέρωσε πως η διαδικασία συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί στους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων της ερχόμενης αγωνιστικής, με τον κόσμο να προσφέρει ό,τι θέλει.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις δραματικές ώρες που περνάνε οι άνθρωποι των περιοχών που έπληξε καίρια ο τρομακτικός σεισμός στη Νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία.

Τέτοιες τραγωδίες επιτάσσουν κάθε δυνατή αρωγή από παντού και η ΕΟΚ παρακινεί όλο το ελληνικό μπάσκετ να συνδράμει.

Σε όλα τα γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων την ερχόμενη αγωνιστική, θα υπάρχει σημείο παράδοσης και συλλογής κάθε είδους που μπορεί να φανεί χρήσιμο προς αυτούς τους ανθρώπους, από τις ομάδες ή, τους φιλάθλους.

Μέσω των τοπικών ενώσεων θα επικοινωνηθούν οι λεπτομέρειες για τον συντονισμό της όλης δράσης και καλούνται όλοι όσοι έχουν κάθε είδους δυνατότητα να συνδράμουν σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες των συνανθρώπων μας“.

Και οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Οι ομάδες του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου που είναι παρούσες και στις δύο περιοχές κινούνται προς τα σημεία που έχουν πληγεί περισσότερο, την στιγμή που ο μέχρι τώρα απολογισμός ανέρχεται σε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες – στοιχεία που δυστυχώς ενδέχεται να αυξηθούν τις επόμενες ώρες.

Οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου κινητοποιούνται ήδη για να συνδράμουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπου θα παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα προσφέρουν όλα τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Από τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, έχουν αποσταλεί ήδη ομάδες έκτακτης ανάγκης και κιτ επιβίωσης στις πληγείσες περιοχές.

Ο σημερινός σεισμός αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο συριακό έδαφος και στα σύνορα με την Τουρκία. Όπως έχει ήδη επισημάνει το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (OCHA), η κλίμακα, η σοβαρότητα και η πολυπλοκότητα των αναγκών σε ολόκληρη τη Συρία είναι ήδη συντριπτική, με έναν πληθυσμό που έχει πληγεί από συγκρούσεις για περισσότερο από μια δεκαετία και που αρχίζει να εξαφανίζεται από τη διεθνή ατζέντα.

Η καταστροφική οικονομική κατάσταση, οι ανεπαρκείς βροχοπτώσεις και οι έντονες συνθήκες ξηρασίας που προκάλεσαν επισιτιστική ανασφάλεια, υδάτινες κρίσεις και κρούσματα χολέρας απλώς αύξησαν αυτήν την ανθρωπιστική δοκιμασία και αυτός ο σεισμός θα την επιδεινώσει.

Οι Γιατροί του Κόσμου εργάζονται στην περιοχή από το 2008, υποστηρίζοντας ενεργά την τοπική αρχή να εγγυηθεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε 14 κέντρα υγείας και κινητές κλινικές που καλύπτουν πληθυσμό περίπου 900.000 ατόμων στη βορειοανατολική Συρία.

Παράλληλα, παρέχουν απευθείας υπηρεσίες υγείας στα βορειοδυτικά της χώρας σε 12 κέντρα υγείας, βοηθώντας πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

Σεισμός στην Τουρκία Γιατροί του Κόσμου

Στηρίξτε τους Γιατρούς του Κόσμου να βοηθήσουν τους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία, κάνοντας δωρεά στους παρακάτω λογαριασμούς, με την αιτιολογία ΣΕΙΣΜΟΣ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217

IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217 / SWIFT: ETHNGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρ. Λογ/σμού: 5018-005706-640

IBAN: GR03 0172 0180 0050 1800 5706 640 / SWIFT: PIRBGRAA

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook: “Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων
  • Ορούς
  • Γάζες
  • Χανζαπλαστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Σημεία και ώρες παράδοσης υλικών στην Αττική:

ΑΘΗΝΑ

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, Αγίας Φιλοθέης 5β, τηλ. 210-3833786

Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ-7μμ, Σάββατο 9-1

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, τηλ 210 3827122

Δευτέρα-Παρασκευή πρωί 9-1, απόγευμα 6-8

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εργατικό Κέντρο, Ομ. Σκυλίτση 19, τηλ 210 4100830

Δευτέρα-Παρασκευή 9πμ-7μμ

ΛΑΥΡΙΟ

Εργατικό Κέντρο, Δανουκάρα 7, τηλ 2292025328

Καθημερινά 9πμ-1μμ

Στην υπόλοιπη χώρα με βάση τις ανακοινώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων.

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων στέκεται και η Κοινωνική Κουζίνα – “Ο Άλλος Άνθρωπος”, όπου όπως αναφέρει θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια ενώ εθελοντές θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και θα επισκεφθούν τα Άδανα, την Αντιόχεια και τα υπόλοιπα μέρη που επλήγησαν από τον σεισμό.

Η αναχώρηση, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (25/02) από το λιμάνι του Πειραιά στην Κω και από εκεί στην Τουρκία και οδικώς στα Άδανα, την Αντιόχεια και τα υπόλοιπα μέρη που έχουν πληγεί. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (11/03).

Επίσης θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τα θύματα του σεισμού.

Συγκεκριμένα:

  • Πιπίλες
  • Κρέμες και γάλα για βρέφη,
  • Ζεστά ρουχαλάκια
  • Μπουφάν, σκουφιά, κασκόλ, γάντια
  • Κουβέρτες
  • Τροφιμα, κονσέρβες, ελαιόλαδο
  • Μπολακια συσκευασίας (Παναγιώτης 10 ευρώ τα 100 και κουταλοπήρουνα (21 0523 2182)
  • Γεννήτριες και θερμαντικά για θέρμανση
  • Σκηνές για τους εθελοντές και τους σεισμόπληκτους

Σημείο και ώρες παράδοσης:

Μ. Αλεξάνδρου 109 Κεραμεικός από Σάββατο 11/2 από 10:00-18:00 και ΣΚ

Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι μέσα στο εμπορικό κέντρο στο κατάστημα snazzy

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ Η΄ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η΄ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέσω PayPal στο: https://www.paypal.me/oallosanthropos

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

IBAN: GR2601401610161002114001818

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΙΤΖΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA

Και η “Αλληλεγγύη για Όλους” συγκεντρώνει βασικά είδη διατροφής και ρουχισμού αλλά και χρήματα για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της καμπάνιας αλληλεγγύης:

“Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς πολλούς περισσότερους τραυματίες , χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Όπως και στο παρελθόν η “Αλληλεγγύη για Όλους” καλείται να σταθεί δίπλα στον τουρκικό και συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα.

Ξεκινάμε καμπάνια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων σε συνεργασία με την Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό.

Η Καμπάνια συνδιοργανώνεται με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Συγκεντρώνουμε:

  • Υπνόσακους (καινούργιους ή σε άριστη κατάσταση)
  • Κουβέρτες σε άριστη κατάσταση
  • Μπουφάν (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση)
  • Ρύζι
  • Φακές
  • Ρεβίθια
  • Πλιγούρι
  • Μπισκότα
  • Γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ)
  • Βρεφικές και παιδικές κρέμες
  • Πάνες – μωρομάντιλα

Για κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό:

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ

BIC: ETHNGR AA

Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82

IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882

Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με την ένδειξη Σεισμόπληκτοι (είναι υποχρεωτικό)

Σημεία Συγκέντρωσης:

  • Πειραιάς: ”Λιμάνι της αγωνίας” Ελευθερίου Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78 1ος όροφος Δευτέρα, Παρασκευή 10:00-12:00 & Πέμπτη 18:00-20:00 Τηλ. 2104190015 και 2104190194.
  • Άγιος Δημήτριος: ”ΠΡΑΞΗ” Θουκυδίδου 75 Τετάρτη & Πέμπτη 19:00-21:00 Τηλ.6932528205.
  • Μαρούσι: ”Δίκτυο Αλληλεγγύης Αμαρουσίου” Σαλαμίνος 32 Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη 19:00-20:30, Σάββατο 10:30-12:30 Τηλ. 6974966654
  • Ν. Σμύρνη “ΚΙΦ Ν. Σμύρνης” Αμισού 67 Πέμπτη & Παρασκευή 18:30-20:30 Τηλ. 2109316127
  • Ίλιον: “Αλληλέγγυα πόλη- Συμμαχία για το Ίλιον” Αικού 19 Τετάρτη έως Παρασκευή τηλ.6974966654
  • Θησείο: “Θρυαλλίδα Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης” Ηρακλειδών 11-13 πλησίον ηλ. Σταθμού Θησείο Δευτέρα & Παρασκευή 18:00-19:00 Τηλ. 6945783089
  • Παγκράτι: “Δίκτυο Αλληλεγγύης Παγκρατίου” Κόνωνος 57 Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 11:00-13:00 Τηλ. 6977014242
  • Λαύριο: “Σύνδεσμος Ειρήνης και Φιλίας Αλέξινατς και Δήμος Λαυρεωτικής Δανουκάρα 6 Κατόπιν τηλ. συνεννόησης 6936811529
  • Χαλάνδρι: Δήμος Χαλανδρίου
  • Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων, ισόγειο), 09.00 – 13.00, Τηλ.: 2106840033
  • Κέντρο Κοινότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων, 1ος ), 09.00 – 13.00, Τηλ.: 2106819068
  • Κεντρικό ΚΕΠ, 09.00 – 19.00, Τηλ.: 213 024600-5
  • ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου (Ιθώμης 34), 08:00 – 15:00, Τηλ.: 2132149502-4
  • Δημαρχείο Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου), 08:00 – 15:00, Τηλ.: 2142147040
  • Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας (Στρ. Αλ. Παπάγου 7, Ισόγειο), 08:00 -15:00, Τηλ.: 2106899911-12
  • Ακ. Πλάτωνος: “Αλληλεγγύη για Όλους” Αλεξανδρείας 76 Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-16:00 Τηλ. 2103801921
  • Χαλκίδα: “Αλληλεγγύη για Όλους “ Ομάδα Χαλκίδας Μεσσαπίων 4 1ος όροφος Τετάρτη & Πέμπτη 11:00-14:00 Τηλ. 6980552150 (και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης).
  • Βόλος: “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας” Γαλλίας 6 1ος όροφος 10:00-14:00 Τηλ. 6948289831 ή 2421035037 ή καθημερινά καφενείο “οι Μουριές” Γαλλίας 6.
  • Θεσσαλονίκη: Σύλλογος “Εθελοντών Albatros” Φιλίππου 74 Καθημερινά 11:00-14:00 και Τετάρτες 15:00-17:30 Τηλ. 6980478849
  • Θεσσαλονίκη: “Κοινωνικός Χώρος Ετεροτοπία” Πτολεμαίων 42 2ος όροφος καθημερινά 18:00–22:00 Τηλ. 6987340220

Ύπατη Αρμοστεία: Στο πλευρό των πληγέντων του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Τη στήριξή της στον τουρκικό και συριακό λαό ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία, η οποία βρίσκεται ήδη στο πεδίο και προσφέρει σκηνές, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής στους σεισμόπληκτους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης και καταφύγιο για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Βοήθησε την Ύπατη Αρμοστεία να συνεχίσει να προσφέρει τα απαιραίτητα στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα σε μία στιγμή κάνοντας μία δωρεά εδώ.

Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ προχωρούν επίσης στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να συνδράμουν τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.α.)
  • Κουβέρτες & κλινοσκεπάσματα (συσκευασμένα)

Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346), καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, από σήμερα μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.

*ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα