Σερβία: Αλαλούμ με τους επισκέπτες – Το κλείσιμο των συνόρων τους βρήκε στον δρόμο

Σερβία: Αλαλούμ με τους επισκέπτες – Το κλείσιμο των συνόρων τους βρήκε στον δρόμο
MotionTeam

Αναταράξεις προκάλεσε η απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα για τους Σέρβους. Το έμαθαν μπροστά στην πύλη εισόδου!

Η απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορά της για τους Σέρβους επισκέπτες από το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου (6π.μ.) και δη η αιφνιδιαστική ανακοίνωση μία μέρα νωρίτερα προκάλεσε αναταράξεις και προβλήματα, αφού η απόφαση αυτή βρήκε πολλούς Σέρβους κυριολεκτικά… στον δρόμο. Αρκετοί ήταν αυτοί που έμαθαν για το κλείσιμο των συνόρων όταν ήταν καθ’ οδόν για τη χώρα μας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που το άκουσαν τη στιγμή που βρίσκονταν έξω από την πύλη εισόδου στην Ελλάδα!

Το έμαθα εδώ και μία ώρα. Τι κάνουμε;”, είπε στην κάμερα του OPEN μία τουρίστρια, ενώ ένας άλλος τουρ΄στας υποστήριξες πως “αυτό είναι χαζό διότι δεν έχουν προσβληθεί μόνο οι Σέρβοι από τον ιό. Υπάρχουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι εδώ, είναι το ίδιο πράγμα”.

Την ίδια ώρα, μαζί με το αλαλούμ που προκάλεσε για τους Σέρβους το κλείσιμο των συνόρων, η απόφαση αυτή προκάλεσε και την ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στη Βόρεια Ελλάδα. Κι αυτό διότι η Σερβία αποτελεί μια καλή αγορά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς οι Σέρβοι μόνο το 2019 άφησαν 297 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας 7.7 εκατ. διανυκτερεύσεις και καταγράφοντας 935.000 οδικές αφίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα