Σι Τζινπίγνκ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: “Το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί “για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία”

Σι Τζινπίγνκ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: “Το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί “για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία”
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίγνκ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν AP Photo/Ahn Young-joon

Με επιστολή που έστειλε προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την προθυμία της χώρας του να συνεργαστεί με τη Βόρεια Κορέα "για την παγκόσμια σταθερότητα".

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίγνκ, έστειλε επιστολή στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την Πιονγκγιάνγκ “για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα“, σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο Σι Τζινπίγνκ τόνισε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί “για την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και του κόσμου, καθώς οι αλλαγές στον κόσμο και την ιστορία λαμβάνουν χώρα με πρωτοφανείς τρόπους“, όπως μετέδωσε το KCNA.

Όπως αναφέρεται, ο Κινέζος πρόεδρος έστειλε την επιστολή με αφορμή τα συγχαρητήρια του Κιμ για το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο οποίο ο Σι εκλέχτηκε, για τρίτη θητεία, πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η “επικοινωνία” των δύο ηγετών έρχεται ύστερα από την πρόσφατη εκτοξεύση βαλλιστικού πύραυλου από τη Βόρεια Κορέα, η οποία έχει αυξήσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, ιδιαίτερα μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότια Κορέα.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων στη Βόρεια Κορέα (KCNA) δεν σχολίασε τις αντιδράσεις ΗΠΑ-Κίνας για τις εκτοξεύσεις πυραύλων.

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί μία χώρα με ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο. Έχει προχωρήσει σε αριθμό δοκιμών όπλων άνευ προηγουμένου, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που της απαγορεύουν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες πως η Πιονγκγιάνγκ πιθανόν ετοιμάζεται για δοκιμή πυρηνικού όπλου, την πρώτη από το 2017 και την έβδομη στην ιστορία της, εκτίμηση που συμμερίστηκε επίσης πρόσφατα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα