Συγκινητικό: Παράτυπος μετανάστης έσωσε ανάπηρο από φωτιά στην Ισπανία

Συγκινητικό: Παράτυπος μετανάστης έσωσε ανάπηρο από φωτιά στην Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP

Πλανόδιος πωλητής ο οποίος δεν έχει εξασφαλίσει άδεια παραμονής στην Ισπανία, έσωσε από βέβαιο θάνατο ανάπηρο Ισπανό πολίτη σε φωτιά.

Οι αρχές στην Ισπανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν άδεια παραμονής σε έναν παράτυπο μετανάστη από τη Σενεγάλη ο οποίος έσωσε έναν άνδρα καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο δεύτερο όροφο κτιρίου.

Ο πλανόδιος πωλητής Γκόργκουι Λαμίνε Σόου περπατούσε στην πόλη Ντένια την Παρασκευή όταν άκουσε φωνές. Έσπευσε στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούσαν μαύρο καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο κτιρίου.

“Μου είπαν ότι ένας άνδρας είναι παγιδευμένος στο διαμέρισμα”, διηγήθηκε ο 20χρονος μετανάστης. “Δεν το σκέφτηκα. Άφησα τα πράγματά μου και άρχισα να σκαρφαλώνω”. Ο νεαρός σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι και μπήκε στο διαμέρισμα. Έβαλε τον άνδρα στους ώμους του και κατάφερε να τον κατεβάσει στον δρόμο από μία σκάλα την οποία τοποθέτησε γείτονας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο άνδρας που διασώθηκε ονομάζεται Άλεξ Κοντέλι Γουέμπστερ και είναι 39 ετών. “Αν ο Γκόργκουι δεν είχε σπεύσει να σώσει τον Άλεξ, τότε αυτός δεν θα είχε γλιτώσει”, δήλωσε η Ρομπέρτα Έτερ, μία γειτόνισσα του θύματος. “Ο Γκόργκουι του έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή”, τόνισε.

Όταν τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο σημείο ο νεαρός Σενεγαλέζος, που ζει με τη σύντροφό του και την επτά μηνών κόρη τους, τρόμαξε ότι θα του κατασχέσουν τα προϊόντα του. “Αν μου τα πάρουν, δεν θα φάμε αύριο”. Αφού βεβαιώθηκε ότι ο άνδρας που έσωσε είναι καλά, έφυγε από το σημείο.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει στον Σόου άδεια παραμονής. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο. Αν λάβει άδεια παραμονής, η ζωή του Σόου, που έφτασε στην Ισπανία το 2017, θα γίνει πιο εύκολη και θα του δώσει την ευκαιρία να βρει άλλη δουλειά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα