Συνελήφθη διάσημος πάστορας που συνέχιζε να τελεί λειτουργίες στη Φλόριντα

Συνελήφθη διάσημος πάστορας που συνέχιζε να τελεί λειτουργίες στη Φλόριντα
Ο πάστορας της Φλόριντα μετά τη σύλληψή του AP

Ο πάστορας Ρόναλντ Χάουαρντ-Μπράουν, θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, παραβίασε επανειλημμένα τα μέτρα περιορισμού κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Διάσημος ευαγγελικός πάστορας της Φλόριντας συνελήφθη τη Δευτέρα (30/3) διότι επέμενε να συνεχίζει να τελεί «επανειλημμένα» λειτουργίες με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, αψηφώντας τις διαταγές των αρχών να εφαρμοστεί απομόνωση ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Ρόναλντ Χάουαρντ-Μπράουν, 58 ετών, συνελήφθη για «παράνομη συνάθροιση» και «παραβίαση των διαταγών περιορισμού» διότι τέλεσε την Κυριακή δύο λειτουργίες στην μεγαλούπολη Τάμπα, όπως καταγράφεται στη δικογραφία.

Ο πάστορας, θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, υποβαθμίζει την ασθένεια COVID-19, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 35.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι επιδιώκουν να υποκινήσουν «το μίσος και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία» και θεωρεί ότι η εκκλησία του προσφέρει απολύτως «αναγκαία» υπηρεσία στους πιστούς και πρέπει να μείνει ανοικτή, εν μέσω της κρίσης.

Ο πάστορας «εκ προθέσεως και επανειλημμένα αψήφησε τις διαταγές για την προστασία της δημόσιας υγείας που δόθηκαν από την κομητεία μας και την πολιτεία μας, θέτοντας σε κίνδυνο το εκκλησίασμά του και την κοινότητα», τόνισε μέσω Twitter ο σερίφης της κομητείας Χίλσμπορο, ο Τσαντ Κρόνιστερ.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο πάστορας είχε φροντίσει να προσφέρεται επίσης δυνατότητα μεταφοράς των πιστών στην εκκλησία με λεωφορεία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα