Σλοβακία: Τι είπε ο δράστης πριν πυροβολήσει τον πρωθυπουργό

Διαβάζεται σε 2'
Σλοβακία: Τι είπε ο δράστης πριν πυροβολήσει τον πρωθυπουργό
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στη Σλοβακία. Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο AFP

Τι φέρεται να είπε ο δράστης που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης στη Χάντλοβα.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5), μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης στη Χάντλοβα έξω από την Μπρατισλάβα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. 

Αξιωματούχος του κόμματος του Φίτσο επιβεβαίωσε στον Guardian ότι ο πρωθυπουργός πυροβολήθηκε στην κοιλιά. Απομακρύνθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις τελευταίες πληροφορίες να μεταδίδουν ότι βρίσκεται στο χειρουργείο, σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ύποπτος δράστης φέρεται ότι φώναξε «Robo έλα εδώ» στον πρωθυπουργό, πριν αρχίσει να πυροβολεί.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τη στιγμή της σύλληψης του υπόπτου, ο οποίος και κρατείται από τις αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στόχος του δράστη ήταν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.

Μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Μπορώ να επιβεβαιώνω ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού“, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σοκαρισμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση στον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο

Η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος φέρεται ότι τραυματίστηκε από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.

«Είμαι σοκαρισμένη. Εύχομαι στον Ρόμπερτ Φίτσο πολλή δύναμη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ώστε να αναρρώσει από αυτήν την επίθεση», ανέφερε η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας στην ανακοίνωσή της.

«Σοκαριστική» χαρακτήρισαν την είδηση για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο Φίτσο ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση στον τραυματία. «Σοκαρισμένος» δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν για την επίθεση στον «φίλο του», όπως αποκάλεσε τον Φίτσο.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου δήλωσε επίσης «βαθύτατα συγκλονισμένος» από την είδηση και τόνισε ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «είναι σοκαρισμένος» από την επίθεση και τόνισε ότι η βία δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα