Σόιμπλε: Με το Βαρουφάκη έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινές ευθύνες

Ευρωκίνηση
Στιγμιότυπο από την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως μπορεί να έχει σημαντικά διαφορετικές απόψεις με τον Έλληνα ομόλογό του, αναγνώρισε όμως πως και οι δύο έχουν συναίσθηση της ευθύνης, όχι μόνο για μια χώρα, αλλά και για την ευρωζώνη

"Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ υπογράμμισε πως με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη "έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινές ευθύνες".

Την ώρα που ξένα ΜΜΕ βλέπουν συμφωνία με τους εταίρους μέχρι την Κυριακή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δείχνει συγκαταβατικός, για τα δικά του δεδομένα, δεν δίνει όμως την αίσθηση πως μπορεί να βρεθεί συμφωνία τόσο άμεσα. "Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε σε αυτήν. Δεν πρόκειται όμως για ευθύνη μόνο για μια χώρα, αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, για την ΕΕ", τόνισε ο κ. Σόιμπλε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των κρατών της G7 και πρόσθεσε ότι "υπό αυτή την έννοια, η απόφαση δεν μπορεί να είναι απλή υπόθεση".

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: "Οι συνομιλητές μας είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ελλάδας και δικαιούνται κάθε σεβασμό. Δεν έχω πρόβλημα με τον συνάδελφό μου. Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και κοινή ευθύνη". "Το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά και η ευθύνη για την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη. Ούτε αυτό είναι κάτι νέο", πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Βαρουφάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε: Πέντε χρόνια μετά κι ακόμα μιλάμε για βοήθεια στην Ελλάδα

Βαρουφάκης για ΦΠΑ: Ανάλγητοι οι θεσμοί με τις ανάγκες των νησιών μας

SHARE:

24Media Network