Σον Πεν κατά Netflix στη σκιά του El Chapo: Το αίμα θα είναι στα χέρια σας

Σον Πεν κατά Netflix στη σκιά του El Chapo: Το αίμα θα είναι στα χέρια σας
US actor Sean Penn attends a session named "Global Alliance for Urban Crises" at the World Humanitarian Summit in Istanbul, Monday, May 23, 2016. World leaders and representatives of humanitarian organizations from across the globe are converging in Istanbul for the first World Humanitarian Summit. (Berk Ozkan/Pool Photo via AP) AP

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ντοκιμαντέρ του συνδρομητικού καναλιού θέτει σε κίνδυνο την ζωή του

Οι δικηγόροι του Σον Πεν έχουν επανειλημενα ειδοποιήσει το Netflix ότι ντοκιμαντέρ του σχετικά με τον Μεξικανό βαρώνο των ναρκωτικών El Chapo θέτει σε κίνδυνο την ζωή του πελάτη τους, υπαινισόμενο ότι βοήθησε τις αμερικανικές αρχές ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Σε επιστολή, στην οποία είχαν πρόσβαση οι New York Times, ο δικηγόρος Theodore J Boutrous Jr, εκπροσωπώντας τον γνωστό ηθοποιό τονίζει απευθυνόμενος στο συνδρομητικό κανάλι, πως “το αίμα θα είναι στα χέρια τους”, εάν συμβεί οτιδήποτε στον Πεν.

Το ντοκιμαντέρ “The Day I Met El Chapo”(Η μέρα που συνάντησα τον Ελ Τσάπο), επικεντρώνεται στην συνάντηση που είχε τον Οκτώβριο του 2015 ο Σον Πεν, η μεξικανή ηθοποιός Kate del Castillo και ο Χοακίν Γκουζμάν Λοέρα, γνωστός ως El Chapo, ένας από τους πλέον καταζητούμενος ανθρώπους στον κόσμο.

Ο ρόλος της Del Castillo ήταν θεμελιώδης προκειμένου να κανονιστεί η συνάντηση ανάμεσα στον Πεν και τον Ελ Τσάπο, η οποία αποτέλεσε την βάση για άρθρο του ηθοποιού στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone, το οποίο δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά τη σύλληψη του μεξικανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους NY Times, ο Πεν είναι ανάστατος επειδή θεωρεί ότι το ντοκιμαντέρ υπαινίσσεται ότι βοήθησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να συλλάβει τον Ελ Τσάπο.

Εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε στην εφημερίδα: “Είναι ευνόητο, ότι στις προσπάθειές της για να προσοχή και δημοσιότητα, η κ. ντελ Καστίγιο και η ομάδα της(που δεν έχει πρωτογενή γνώση) έχουν δημιουργήσει ένα εντελώς λανθασμένο, ανόητο και απερίσκεπτο αφήγημα. Η υπόνοια ότι ο κ. Πεν ή οποιοσδήποτε άλλος εκ μέρους του ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ταξίδι, αποτελεί κατασκεύασμα και εξόφθαλμο ψεύδος. Ποτέ δεν συνέβη, ούτε υπήρξε κάποιος λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο”.

Το Netflix εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στον Πεν να συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ και δεν το έπραξε. Τα περιστατικά γύρω από τη διαβόητη συνάντηση έχουν καλυφθεί από πολλούς και από τον ίδιο τον Πεν στο άρθρο του στο Rolling Stone καθώς και στα πολλά δημόσια σχόλια που έκανε έκτοτε. Το μόνο νέο σε αυτό το ντοκιμαντέρ είναι ότι δώσαμε την ευκαιρία στην Κέητ να διηγηθεί από την δική της πλευρά αυτή την παράξενη ιστορία.

Πηγή: The Guardian Φωτογραφία:Berk Ozkan/Pool Photo via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα