Στα περίπτερα η "The Sun" της Κυριακής

Στα περίπτερα η "The Sun" της Κυριακής

Με μόλις μισή λίρα κυκλοφορεί στα περίπτερα η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα του πρώην μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ. Στα βήματα της παλιάς επιτυχημένης συνταγής

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ The Sun on Sunday. Αντικαθιστά τη News of the World, την οποία ο Μέρντοχ αναγκάστηκε να κλείσει λόγω της εμπλοκής της στο πολύκροτο σκάνδαλα υποκλοπών που προκάλεσε κλυδωνισμούς στην αυτοκρατορία του αυστραλιανής καταγωγής μεγιστάνα.

Ο Μέρντοχ διακηρύσσει ότι η νέα ταμπλόιντ εφημερίδα θα συμμορφώνεται αυστηρά με όλους τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο 80χρονος μεγιστάνας των media επέβλεψε προσωπικά την κυκλοφορία της εφημερίδας αργά το βράδυ του Σαββάτου σε ένα πιεστήριο στα βόρεια του Λονδίνου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο υποστηρίζει τη νέα έκδοση.

Στην πρώτη σελίδα του πρώτου φύλλου εμφανίζεται μια συνέντευξη με την Αμάντα Χόλντεν, μιας τηλεπερσόνας της Βρετανίας που παραλίγο να πεθάνει μετά τη γέννηση της κόρης της, με τίτλο: "Η καρδιά μου σταμάτησε για 40 δευτερόλεπτα".

Στο εσωτερικό, δεσπόζει το κύριο άρθρο με τίτλο 'Ένας νέος ήλιος ανατέλλει σήμερα", λογοπαίχνιο του ονόματος της εφημερίδας. Στο άρθρο δηλώνεται ότι η εφημερίδα θα διατηρεί ανοιχτή σύνδεση με τους αναγνώστες για τις καταγγελίες, τις παραλείψεις και τα λάθη της, ενώ υπόσχεται υψηλά δημοσιογραφικά στάνταρντ.

"Θα είστε σε θέση να εμπιστεύεστε τους δημοσιογράφους ότι θα συμμορφώνονται με τις αξίες της ευπρέπειας όταν συγκεντρώνουν ειδήσεις", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η νέα λαϊκή εφημερίδα κοστίζει μόλις μισή λίρα (0,60 ευρώ).

Την Παρασκευή ο Μέρντοχ έβαλε ψηλά των πήχη για τις πωλήσεις που θα κάνει το νέο πουλέν του, δηλώνοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι έγιναν εκτεταμένες υποθέσεις για την κυκλοφορία της εφημερίδας, αλλά ο ίδιος θα ήταν πολύ ευτυχής με πωλήσεις άνω των 2 εκατ. φύλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η εφημερίδα που θα αντικαταστήσει την "NΟΤW"

SHARE:

24Media Network