Σταμάτησε να φοβάται τον κόσμο χάρη στο σκύλο του

Σταμάτησε να φοβάται τον κόσμο χάρη στο σκύλο του
© ROBERT NEMETI/SOLENT NEWS

Ο τρίποδος σκύλος κατάφερε να κάνει ένα 7χρονο αγόρι, με σπάνια ασθένεια, να ξεπεράσει τη φοβία του για τον έξω κόσμο. Η μοναδική τους φιλία και η ευτυχία της οικογένειας (Pics)

Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία του 7χρονου Owen, ο οποίος γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Schwartz-Jampel, που τον έκανε από πολύ νωρίς να διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Η σπάνια γενετική πάθηση, τον ανάγκαζε να έχει τεντωμένους τους μύες του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σε ανοικτούς χώρους, να μην μπορεί κοινωνικοποιηθεί και στο τέλος να γίνει αγοραφοβικός.

Απόμακρος από τον κόσμο, δεν είχε παρέες, μέχρι τη στιγμή που στη ζωή του μπήκε ο Haatchi, ένα γερμανικό Shepherd, το οποίο είχε και αυτό μία ιδιαιτερότητα, καθώς του έλειπε το ένα πόδι.

Το ξεκίνημα της ζωής του Haatchi ήταν εξίσου δύσκολο με αυτό του νέου του ιδιοκτήτη. Ο μόλις 15 μηνών σκύλος έχασε το πόδι του, όταν τον χτύπησε τρένο.

Βρέθηκε δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές λίγες ημέρες μετά το ατύχημα και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο. Παρά τις προσπάθειες ο γιατρός δεν κατάφερε να σώσει το πόδι του και την ουρά του, ακρωτηριάζοντάς τα.

Τα δύο άτυχα πλάσματα έγιναν αχώριστοι φίλοι, βλέποντας ο ένας στο πρόσωπο του άλλου ένα πιστό σύντροφο, ικανό να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Ο Haatchi βρήκε ένα σπίτι και μία οικογένεια, ενώ ο μικρός άρχισε να βγαίνει έξω, να επιθυμεί να πάει στο σχολείο και να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς και αθλήματα με τους υπόλοιπους συμμαθητές του.

Ο ένας στέκεται στο πλευρό του άλλου όλη την ημέρα και δεν αποχωρίζονται ούτε ένα λεπτό. Η πορεία της υγείας του 7χρονου έχει βελτιωθεί αισθητά και οι γονείς του δηλώνουν ευτυχισμένοι για το ''φύλακα-άγγελο'' του γιου τους.

SHARE:

24Media Network