Στη Γαλλία η πρώτη ευρωπαϊκή επίσκεψη του Ερντογάν το 2018

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, shakes hands with French President Emmanuel Macron at U.N. headquarters, Tuesday, Sept. 19, 2017. (Presidency Press Service, Pool Photo via AP)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, shakes hands with French President Emmanuel Macron at U.N. headquarters, Tuesday, Sept. 19, 2017. (Presidency Press Service, Pool Photo via AP) AP

Στις 5 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν στη Γαλλία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και την εκλογή Μακρόν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί τη Γαλλία την επόμενη Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, προκειμένου να έχει επαφές με τη γαλλική ηγεσία αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών.

"Την Παρασκευή θα πάω στη Γαλλία. Θα συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας" είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε μέλη του κόμματός του στη Σινώπη που μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν στη Γαλλία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία, φέτος τον Μάιο. Οι δύο ηγέτες πάντως είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε διάφορες διεθνείς συνόδους τους τελευταίους μήνες.

Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες στην πιθανότητα να επισκεφθεί τη Γαλλία, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι το Παρίσι δεν "εγκατέλειψε" την Τουρκία στο θέμα της Ιερουσαλήμ. Η Άγκυρα έχει καταδικάσει με τον εντονότερο τρόπο την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι θα δεχτεί την Παρασκευή στο Παρίσι τον Τούρκο ομόλογό του, με τον οποίο θα συζητήσει κυρίως "το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγέτων "θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά ζητήματα, όπως κυρίως το συριακό, για το οποίο είχαν πολλές ανταλλαγές απόψεων, αλλά επίσης το παλαιστινιακό", ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του Μακρόν.

(Φωτογραφία: Presidency Press Service, Pool Photo via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμανουέλ Μακρόν, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Πρέπει να αυξήσουμε τους φίλους μας και να περιορίσουμε τους εχθρούς μας

Εμφύλιος στην Άγκυρα με στόχο τα ελληνικά νησιά

SHARE:

24Media Network