Στη Γαλλία θα μεταβούν ο Χαρίρι και η οικογένειά του μετά την πρόσκληση Μακρόν

Στη Γαλλία θα μεταβούν ο Χαρίρι και η οικογένειά του μετά την πρόσκληση Μακρόν
Lebanese Prime Minister Saad Hariri delivers a speech during the opening of the second Kuwait Financial Forum, sponsored by the Kuwaiti premier Sheikh Nasser Mohammad Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah in Kuwait on Sunday, Oct. 31, 2010. (AP Photo/Gustavo Ferrari) AP

Ο παραιτηθέντας πρωθυπουργός του Λιβάνου θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στη Γαλλία, έγινε γνωστό λίγο μετά τη σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο Σαάντ Χαρίρι και η οικογένειά του αναμένεται να μεταβούν στη Γαλλία “εντός των επόμενων ημερών” ανέφερε μια πηγή της γαλλικής προεδρίας, λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου στη χώρα.

Νωρίτερα, το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας προσκάλεσε τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου και την οικογένειά του στη Γαλλία.

Ο Χαρίρι υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία πριν από 11 ημέρες, ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία. Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν αρνήθηκε να δεχτεί την παραίτηση και νωρίτερα σήμερα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός κρατείται από τις σαουδαραβικές αρχές.

“Αφού μίλησε με τον πρίγκιπα διάδοχο (της Σαουδικής Αραβίας) Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι, ο πρόεδρος (Μακρόν) προσκάλεσε τον Σαάντ Χαρίρι και την οικογένειά του στη Γαλλία” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα