Στην Αυστραλία τερμάτισαν τις διαδικτυακές απάτες

Διαβάζεται σε 1'
Στην Αυστραλία τερμάτισαν τις διαδικτυακές απάτες
Στην Αυστραλία οι διαδικτυακοί απατεώνες έχουν βάλει στόχο τους πενθούντες. iStock

Η διαδικτυακή απάτη στην Αυστραλία έφτασε στο σημείο της εκμετάλλευσης πενθούντων.

Ομογενείς στην Αυστραλία έρχονται αντιμέτωποι με διαδικτυακούς απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απώλεια ανθρώπων τους.

Όπως ενημερώνει η Greek Herald εργολάβοι κηδειών προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις απάτες που αφορούν live streaming υπηρεσιών κηδειών και προσπαθούν να εξαπατήσουν ευάλωτους πενθούντες.

Είναι υπηρεσία που άρχισε να προσφέρεται κατά το lockdown για την πανδημία που στην Αυστραλία κράτησε τρία χρόνια (ήταν η τελευταία χώρα που ακύρωσε τους περιορισμούς).

Τις τελευταίες εβδομάδες, μέλη της ελληνικής κοινότητας έχουν λάβει αιτήματα φιλίας στο Facebook, με υποτιθέμενη υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης κηδείας. Ο σχετικός σύνδεσμος όμως, ζητά εγγραφή και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας όσων θέλουν να συνδεθούν με το live streaming.

Ως απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό απατών, η Acropolis Funeral Services εξέδωσε μια δήλωση ενθαρρύνοντας τον κόσμο να αγνοήσει τους σχετικούς λογαριασμούς στο Facebook. Τόνισε πως οι επίσημες υπηρεσίες δεν ζητούν εγγραφή ή πληρωμές και πρότεινε να τσεκάρετε η νομιμότητα, μέσω των μελών της οικογένειας ή του γραφείου που αναλαμβάνει την κηδεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα