Πρόστιμο - μαμούθ σε Μεξικανό μεγιστάνα

Πρόστιμο - μαμούθ σε Μεξικανό μεγιστάνα

Ο γίγαντας της κινητής τηλεφωνίας America Movil του Μεξικανού μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων για μονοπωλιακές πρακτικές που αφορούσαν συνδέσεις κινητών. Οι έρευνες ξεκίνησαν το 2006

Την υψηλότερη οικονομική ποινή, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων επέβαλε η μεξικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Cofeco) στο γίγαντα της κινητής τηλεφωνίας America Movil του μεξικανού μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, καταδικάσθηκε να καταβάλει "πρόστιμο ύψους 11,98 δισ. πέσος (1 δισ. δολάρια) για υποτιθέμενες μονοπωλιακές πρακτικές, που αφορούσαν την αγορά των συνδέσεων στα κινητά τηλέφωνα".

"Η America Movil και η θυγατρική της Telcel, με την οποία λειτουργεί η εταιρεία στο Μεξικό, μελετούν την απόφαση τούτη προκειμένου να αναλάβουν όλα τα δυνατά μέσα υπεράσπισής τους", τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Το πρόστιμο είναι αποτέλεσμα σχετικής έρευνας που είχε ξεκινήσει το 2006 σχετικά με δραστηριότητες της America Movil, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική, που τα τέλη του 2010 αριθμούσε 225 εκατ. πελάτες σε 18 αμερικανικές χώρες.

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης της, Κάρλος Σλιμ, αποτελεί σύμφωνα με το περιοδικό Forbes τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια δολάρια.

SHARE:

24Media Network