Στο σφυρί η ιστορική έδρα της Washington Post

Στο σφυρί η ιστορική έδρα της Washington Post

Σε μεσιτικό γραφείο θα πουληθεί το κτίριο όπου ο Καρλ Μπερνστάιν και ο Μπομπ Γούντγουορντ, έγραψαν τα ρεπορτάζ τους για το Γούοτεργκέιτ. Νέο σπίτι αναζητά η Washington Post

Η εφημερίδα Washington Post ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πουλήσει το κτίριο όπου στεγάζει την έδρα της, ένα σύγχρονο οίκημα που βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από το Λευκό Οίκο, σε ένα μεσιτικό γραφείο έναντι του ποσού των 159 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Η συμφωνία θα πρέπει να συναφθεί, στο τέλος του Μαρτίου του 2014" ανέφερε η μεγάλη ημερήσια αμερικανική εφημερίδα σε ανακοίνωση της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η εφημερίδα αγοράστηκε το φθινόπωρο από τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της μεγάλης διαδικτυακής εταιρείας λιανικού εμπορίου Amazon, έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων και θα συνεχίσει να στεγάζεται στο κτίριο "μέχρι να βρει ένα νέο σπίτι".

Σε αυτό το κτίριο ήταν που οι δύο δημοσιογράφοι ο Κάρλ Μπερνστάιν και ο Μπομπ Γούντγουορντ είχαν γράψει τα περίφημα ρεπορτάζ τους σχετικά με το σκάνδαλο Γουότεργκέιτ το οποίο οδήγησε στην πτώση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον στις αρχές του 1970.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Washington Post από τον Τζεφ Μπέζος

SHARE:

24Media Network