Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Καράκας

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Καράκας

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας. Κανονικά η λειτουργία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα το βράδυ βύθισε την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, καθώς και άλλες γύρω πόλεις στο απόλυτο σκοτάδι, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αν και μια διακοπή τέτοιου μεγέθους δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ άλλοτε στην πρωτεύουσα.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA, ανακοίνωσε πως οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας δεν έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας μεγάλα τμήματα της χώρας.

Τα διυλιστήρια της Βενεζουέλας καθώς και οι λοιπές εγκαταστάσεις πετρελαίου τροφοδοτούνται από ξεχωριστές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και όχι από το εθνικό δίκτυο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος βύθισε κυριολεκτικά την πρωτεύουσα της χώρας, Καράκας, καθώς και άλλες πόλεις στο σκοτάδι.

"Η βιομηχανία πετρελαίου λειτουργεί κανονικά και εγγυάται την προμήθεια καυσίμων στην εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

SHARE:

24Media Network