Στόλτενμπεργκ για Λευκορωσία: “Ξεκάθαρο το μήνυμα του ΝΑΤΟ – Απελευθερώστε τον Προτασέβιτς”

Στόλτενμπεργκ για Λευκορωσία: “Ξεκάθαρο το μήνυμα του ΝΑΤΟ – Απελευθερώστε τον Προτασέβιτς”
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ Michael Kappeler/dpa via AP

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για "ξεκάθαρο και ενωτικό μήνυμα" στο ζήτημα της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους της Ryanair και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των Ρομάν Προτασέβιτς και Σαπέγκα.

Το Βορειοατλαντικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε “σε μία ισχυρή δήλωση καταδικάζοντας σκληρά την αναγκαστική προσγείωση ενός πολιτικού αεροσκάφους στην πορεία του από μία πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, την Αθήνα προς μία άλλη πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, το Βίλνιους” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας ερωτηθείς, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, σχετικά με αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας ευχαρίστησε την Τουρκία για τη βοήθειά της στο να είναι πιο ήπια η αντίδραση των συμμάχων του ΝΑΤΟ και για το εάν οι πολιτικές επιλογές της Άγκυρας δείχνουν αλληλεγγύη των συμμάχων.

Δηλώσαμε επίσης ξεκάθαρα ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μία ανεξάρτητη έρευνα και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν επίσης ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε να δούμε ότι ο δημοσιογράφος και η φίλη του που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του αεροπλάνου, πρέπει να απελευθερωθούν”, υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Έχω επίσης δηλώσει πολλές φορές ότι καλώ για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ προχώρησε σε μια “ξεκάθαρη και ισχυρή δήλωση από όλους τους συμμάχους την περασμένη εβδομάδα” και επίσης καλωσορίζει το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν κυρώσεις, καθώς και τα μέτρα και τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ. “Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα και ενωτικό για το θέμα”, κατέληξε ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα