Στρατιωτική γιατρός έσωσε μια γάτα και την περνάνε από στρατοδικείο

Στρατιωτική γιατρός έσωσε μια γάτα και την περνάνε από στρατοδικείο

Η Barbara Balanzon υπηρετούσε ως έφεδρη στρατιωτικός ιατρός σε νατοϊκή βάση στο Κόσοβο όταν πήρε την απόφαση να σώσει μια γάτα. Σήμερα περνάει στρατοδικείο για την απόφασή της

H Υπολοχαγός Barbara Balanzoni η οποία υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιατρός σε νατοϊκή βάση στο Κόσοβο  αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους γιατί αποφάσισε να σώσει τη ζωή μιας γάτας η οποία ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του στρατιωτικού εισαγγελέα παραβίασε μια διαταγή που απαγόρευε να φέρνουν μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις "άγρια, αδέσποτα ή ασυνόδευτα ζώα" και βοήθησε την Αγκάθα να γεννήσει και το τελευταίο από τα επτά γατιά της.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα The Guardian υπήρχαν πολλές αδέσποτες γάτες στη βάση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Η Balanzoni η οποία εργάζεται ως αναισθησιολόγος σε νοσοκομείο της Τοσκάνης ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε καμιά διαταγή. "Αντίθετα, εφάρμοσα τον στρατιωτικό κανονισμό που λέει ότι απουσία κτηνιάτρου ο στρατιωτικός γιατρός υποχρεούται να παρέμβει. Επειτα, εάν πέθαινε η γάτα, θα έπρεπε να κάνουμε γενική απολύμανση", προσθέτει.

Η υπόθεσή της έφθασε μέχρι την Ιταλική Βουλή. Αναμένεται να δικαστεί στις 7 Φεβρουαρίου. Η 39χρονη Balanzoni δήλωσε στην εφημερίδα corriere della sera ότι εύχεται "Να μπορέσει να συνεχίσει να δουλεύει για τον στρατό, έναν θεσμό που αγαπώ τόσο πολύ όσο τις γάτες".

Πηγή: Mirror.co.uk

SHARE:

24Media Network