Συγχαρητήρια Πούτιν σε Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας

Συγχαρητήρια Πούτιν σε Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας, αναφέρει το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι Σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό", ανέφερε ο κ. Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το RIA Novosti.

Από την πλευρά του, ο Άσαντ αναφέρθηκε "στη βοήθεια που προσέφεραν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και υπογράμμισε ότι η πρόοδος, όπως η απελευθέρωση της Παλμύρας, δεν θα είχε σταθεί δυνατή χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας", συνέχισε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι παρά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, "οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να βοηθούν τις συριακές αρχές στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία και για την απελευθέρωση του (συριακού) εδάφους από τις εξτρεμιστικές οργανώσεις".

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τη γενική διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα και την ενημέρωσε ότι μέλη της ρωσικής αποστολής στη Συρία θα βοηθήσουν στην αποναρκοθέτηση της αρχαίας πόλης της Παλμύρας. Ο πρόεδρος Πούτιν και η Ιρίνα Μπόκοβα συμφώνησαν ότι "η Unesco, η Ρωσία και η Συρία θα μπορέσουν σύντομα να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γίνει η εκτίμησε των ζημιών που έχουν υποστεί οι αρχαιότητες από τους τρομοκράτες και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την ανοικοδόμηση" των μνημείων που μπορούν να σωθούν, κατέληξε ο Πεσκόφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία:Οι δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν την Παλμύρα

SHARE: