Συγκλονιστικές εικόνες από το Αφγανιστάν: Εκατοντάδες στοιβαγμένοι σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από το Αφγανιστάν: Εκατοντάδες στοιβαγμένοι σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ
Twitter/ @nzherald

Χάος στο αεροδρόμιο και στους δρόμους του Αφγανιστάν, καθώς χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν απεγνωσμένα να φύγουν και στοιβάζονται σε αμερικανικά αεροσκάφη.

Εικόνες χάους εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στο Αφγανιστάν, την ώρα που η χώρα περνάει στα χέρια των Ταλιμπάν, δύο δεκαετίες μετά την εκδίωξή τους από τις υπό τις αμερικανικές δυνάμεις, μια επάνοδο που δεν αφορά μόνο το Αφγανιστάν αλλά όλο τον κόσμο.

Η εικόνα από το εσωτερικό αεροπλάνου με περίπου 600 Αφγανούς πολίτες στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο, αποτυπώνει την απέλπιδα προσπάθεια των ανθρώπων αυτών να καταφέρουν να φύγουν μακριά από τη χώρα, για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Στρατιωτικά αεροσκάφη που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν άρχισαν να απογειώνονται σήμερα το πρωί, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο διάδρομος, τον οποίο είχαν καταλάβει χθες Δευτέρα χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί που ήθελαν απεγνωσμένα να φύγουν από την πρωτεύουσα μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθώς το πλήθος απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη και η λειτουργία του αεροδρομίου, είχαν σταματήσει χθες τις πτήσεις εξαιτίας του χάους που επικρατούσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα