Συγκλονίζει θύμα επίθεσης καρχαρία: “Κατάλαβα ότι έχασα το πόδι μου όταν το είδα να επιπλέει”

Συγκλονίζει θύμα επίθεσης καρχαρία: “Κατάλαβα ότι έχασα το πόδι μου όταν το είδα να επιπλέει”
Καρχαρίας τίγρης shutterstock

Ο άνδρας, που φέρει προσθετικό άκρο μετά την επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία, συνεχίζει να τρέφει μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και θεωρεί ότι πρόκειται για "όμορφα πλάσματα".

Ανατριχίλα και σοκ προκαλεί η περιγραφή από έναν σέρφερ, της επίθεσης που δέχτηκε από καρχαρία στη θάλασσα της Χαβάης. Ο Mike Coots είχε πάει για σερφ με φίλους του το 1997, σε ηλικία 18 ετών, όταν έγινε στόχος ενός καρχαρία τίγρη.

Μιλώντας σε podcast του Shark Stories, εξήγησε ότι κωπηλατούσε με τα χέρια περιμένοντας το κατάλληλο κύμα όταν εμφανίστηκε ο καρχαρίας από κάτω του. Τον έπιασε από το πόδι και άρχισε να τον κουνάει μπροστά – πίσω μέσα στο νερό. “Ήξερα ότι θα μου επιτεθεί γιατί το έβλεπα. Έβλεπα τα πάντα να συμβαίνουν. Και απλά ένιωσα αυτή την τεράστια πίεση” δήλωσε.

Ένιωσε σαν να κάθονταν πάνω στο πόδι του 20 άνδρες αλλά χωρίς τον παραμικρό πόνο. Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει, έριξε μια γροθιά στη μύτη του καρχαρία, ο οποίος τον άφησε και έφυγε. “Θυμάμαι κοίταξα τον δείκτη μου. Ήταν ανοιχτός, υπήρχε αίμα παντού, μπορούσα να δω το κόκκαλό μου. Υποθέτω ότι είχα βάλει χωρίς σκέψη το χέρι μου στο στόμα του για να βγάλω τα πόδια μου και αυτό προφανώς δεν λειτούργησε”, είπε σύμφωνα με την Daily Star.

O Coots κατάλαβε ότι είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά στο πόδι του όταν ένιωσε έναν περίεργο σπασμό στο άκρο του. “Νόμιζα ότι ήταν ο καρχαρίας που έρχεται να με τελειώσει. Κοίταξα πάνω από τον ώμο μου και δεν ήταν αυτό, ήταν το πόδι μου που είχε αποκολληθεί τελείως”. Παρά την μεγάλη αιμορραγία, κατάφερε να γυρίσει στην ακτή. Πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο, του τοποθετήθηκε προσθετικό άκρο και παρ’ όλα αυτά η αγάπη του για τη θάλασσα παρέμεινε μεγάλη. Μετά από λίγο καιρό επέστρεψε στο νερό και συνεχίζει να υπερασπίζεται τους καρχαρίες ως “όμορφα πλάσματα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα