Δεν παραβιάζεται η κατάπαυση πυρός στην Λιβύη

Δεν παραβιάζεται η κατάπαυση πυρός στην Λιβύη

Η παρουσία λιβυκών κυβερνητικών στρατευμάτων γύρω από τη Βεγγάζη δεν παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός και στα σχέδια του στρατού δεν περιλαμβάνεται μια επίθεση στο προπύργιο των εξεγερμένων, υποστήριξε απόψε ο υφυπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, Χάλεντ Καΐμ.

"Όσον αφορά την παρουσία του στρατού στις λιβυκές πόλεις, τη θεωρούμε σημαντική για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός", είπε ο υφυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους. Διέψευσε επίσης ότι μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός έγιναν βομβαρδισμοί από τις κυβερνητικές δυνάμεις. 

"Κατάπαυση του πυρός σημαίνει όχι στρατιωτικές επιχειρήσεις, μεγάλες ή μικρές. Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται τώρα έξω από τη Βεγγάζη και δεν έχουν πρόθεση να μπουν στην πόλη", πρόσθεσε.

Ωστόσο, από τη Βεγγάζη, το γενικό επιτελείο των εξεγερμένων, κάλεσε μέσω του ραδιοφώνου τις δυνάμεις του να κατευθυνούν προς το Αλ Μαλγκρούν, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη, προκειμένου "να μπλοκάρουν τις δυνάμεις του Καντάφι".
 

"Καλούμε τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς να πάρουν τα όπλα και να πάνε στο Αλ Μαλγκρούν για να υπερασπιστούν την είσοδο της Βεγγάζης και να μπλοκάρουν τις δυνάμεις του Καντάφι. Τους ζητούμε να πάνε τώρα και γρήγορα", αναφέρεται στην ανακοίνωση που διαβάστηκε στο ραδιόφωνο.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε δεκάδες οχήματα που μετέφεραν εκατοντάδες ένοπλους νεαρούς να παίρνουν το δρόμο για το Αλ Μαλγκρούν. Από τη νότια είσοδο της Βεγγάζης πέρασε και ένα φορτηγό που μετέφερε εκτοξευτήρες ρουκετών.

Έκρηξη και αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στη Βεγγάζη

Ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησαν αντιαεροπορικά πυρά, ακούστηκαν απόψε στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πού ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη, ούτε σε τι οφείλεται.

SHARE:

24Media Network