Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία: Μετάλλαξη του ιού, 1000 νέα κρούσματα μόνο στη νότια Αγγλία

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία: Μετάλλαξη του ιού, 1000 νέα κρούσματα μόνο στη νότια Αγγλία
Κορονοϊός shutterstock

Μία νέα μορφή κορονοϊού, μετάλλαξη του ιού, απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία. Επείγουσα ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.

Αντιμέτωπη με μία μετάλλαξη του κορονοϊού βρίσκεται πλέον η Μεγάλη Βρετανία όπως τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Ματ Χάνκοκ την Δευτέρα το μεσημέρι τουλάχιστον 60 τοπικές υγειονομικές άρχες έχουν καταγράψει κρούσματα που προκλήθηκαν από μετάλλαξη του ιού. Τα κρούσματα αυτά, που υπολογίζονται σε περίπου 1000, εντοπίζονται κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ηδη, για την εξέλιξη, που προς το παρόν χαρακτηρίζεται ανησυχητική, ενημερώθηκε ο ΠΟΥ.

Ο Χάνκοκ τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η νόσος θα είναι χειρότερη ή ότι το εμβόλιο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει πλέον. Ο εμβολιασμός στη Μεγάλη Βρετανία άρχισε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

“Πρέπει να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να περιορίσουμε την έκταση της νόσου. Αλλά για τη μετάλλαξη δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά πράγματα” κατέληξε ο Χάνκοκ.

“Πρέπει να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η παραλλαγή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια και η τελευταία κλινική συμβουλή είναι ότι είναι πολύ απίθανο αυτή η μετάλλαξη να μην ανταποκριθεί σε ένα εμβόλιο”.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πέρασμα, στο τρίτο επίπεδο συναγερμού, όπου αποφασιστεί, προβλέπει το κλείσιμο των ξενοδοχείων, των παμπ, των εστιατορίων, που θα μπορούν μονάχα να κάνουν διανομές ή να παρέχουν υπηρεσίες take away, και των πολιτιστικών χώρων όπως των κινηματογράφων, των θεάτρων και των μουσείων.

Οι εργαζόμενοι, εφόσον μπορούν, θα πρέπει να εργάζονται στο σπίτι και οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Οι κοινωνικές επαφές περιορίζονται, με την απαγόρευση να συναντάται κανείς με μέλη άλλων νοικοκυριών, περιλαμβανομένων των εξωτερικών χώρων, με σπάνιες εξαιρέσεις.

Σχολεία, καταστήματα και κέντρα αισθητικής και κομμωτικής μπορούν να λειτουργούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα