Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο Έλληνα στα χέρια Γερμανών αστυνομικών

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο Έλληνα στα χέρια Γερμανών αστυνομικών
Αστυνομία στη Γερμανία (φωτογραφία αρχείου) AP

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον 24χρονο Έλληνα, που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στη Γερμανία. Τι αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Προβληματισμό και ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος του Γιώργου Ζαντιώτη, του 24χρονου Έλληνα στο Βούπερταλ της Γερμανίας, που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος ομογενής είχε επισκεφθεί την αδερφή του στη Γερμανία. Μετά από έξοδό τους σε κλαμπ και ενώ βρίσκονταν σε ταξί, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό μαζί της, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

Ο 24χρονος κρατούνταν από τις Αρχές και μάλιστα, δημοσιεύθηκε βίντεο από τη βίαιη σύλληψή του, στο οποίο φαίνονται οι αστυνομικοί να τον κρατούν και να τον σπρώχνουν με τη βία στο έδαφος, ενώ η αδελφή του, που καταγράφει το περιστατικό, τους φωνάζει με κλάματα να σταματήσουν και να τον αφήσουν.

Ο Γιώργος Ζαντιώτης πέθανε στις 2 Νοεμβρίου, ωστόσο, ο θάνατός του έγινε γνωστός πριν από μερικά 24ωρα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν για τον θάνατό του, ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ, παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, στην οποία αναφέρεται ότι παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του Έλληνα πολίτη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την Αστυνομία της πόλης Wuppertal της Γερμανίας

Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές στην Γερμανία, ευθύς μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την Αστυνομία της πόλης Wuppertal της Γερμανίας, κινητοποιήθηκαν τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος, παρέχοντας προξενική συνδρομή, όσο και προς τις αρμόδιες Γερμανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ, σε πρώτη φάση μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Wuppertal, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος. Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της ίδιας πόλης.

Παράλληλα, η Πρέσβης στο Βερολίνο απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας διαρκή και πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Στη συνέχεια στις 10 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ μετέβη επίσης στην Γενική Εισαγγελία του Wuppertal, όπου και συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Εισαγγελέα.

Κατά την συνάντηση, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την κατά το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση του επίσημου πορίσματος περί των συνθηκών θανάτου του εκλιπόντος.

Χθες, 11 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ παρακολούθησε την συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στην οποία είχε κληθεί να παράσχει διευκρινίσεις ο Υπουργός Εσωτερικών του εν λόγω Κρατιδίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Γενικός Πρόξενος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της Πρέσβεως στο Βερολίνο, ζήτησε εκ νέου την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα πολίτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προώθησης και προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ελλήνων στο εξωτερικό́, θα συνεχίσει να παρέχει προξενική συνδρομή στους οικείους του Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Wuppertal.

Αναμένει από τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την εξέλιξη της οποίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα