Συνελήφθη η Αλίσα Μιλάνο

Συνελήφθη η Αλίσα Μιλάνο
Αλίσα Μιλάνο AP

Συνελήφθη η Αλίσα Μιλάνο έξω από τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσα δικαιώματα ψήφου.

Η Αλίσα Μιλάνο συνελήφθη έξω από τον Λευκό Οίκο το πρωί της Τρίτης για ανυπακοή κατά των αρχών, ενώ ηγούνταν μιας διαμαρτυρίας για τα ίσα δικαιώματα στην ψήφο.

“Μόλις με συνέλαβαν γιατί απαίτησα από την κυβέρνηση του Μπάιντεν και τη Γερουσία να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους προκειμένου να προστατέψουν τα δικαιώματα ψήφου”, έγραψε στο Twitter η 48χρονη Μιλάνο. “Στηρίξτε μας και πείτε στην Γερουσία ότι τα δικαιώματα ψήφου δεν θα έπρεπε να εξαρτώνονται από το που μένεις”.

Η αστυνομία προειδοποίησε τη Μιλάνο και τους υπόλοιπους διαδηλωτές πως θα έπρεπε να διασκορπιστούν ή αλλιώς κινδύνευαν με σύλληψη, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουάσινγκτον, που απαγορεύει τον συνωστισμό καθώς και την παρεμπόδιση του χώρου των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Η ηθοποιός και οι υπόλοιποι διαδηλωτές αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, οπότε και συνελήφθησαν.

Η Μιλάνο, ύψωσε τη γροθιά της φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των ίσων δικαιωμάτων στην ψήφο ενώ τις θέσεις της υποστήριξε και με το μήνυμα “Περάστε την τροποποίηση για τα ίσα δικαιώματα” που είχε τυπώσει στο μπλουζάκι της.

Τι ειναι η Τροποποίηση περί Ίσων Δικαιωμάτων και τι ζητανε οι ακτιβιστες

Το 1972 το Κογκρέσο ψήφισε την Τροποποίηση περί Ίσων Δικαιωμάτων του Συντάγματος των ΗΠΑ (Equal Rights Amendment – ERA), προκειμένου να εγγυάται ίσα δικαιώματα υπό τον νόμο ανεξαρτήτως φύλου. Σκοπός της ERA είναι να δώσει τέλος στις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών σε θέματα που αφορούν το διαζύγιο, την ιδιοκτησία, την εργασία ή την ψήφο.

Παρ’ όλα αυτά η Τροποποίηση περί Ίσων Δικαιωμάτων δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν “κενά” στην προστασία των γυναικών από το Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα